O rugaciune grabnic ajutatoare in necazuri -„Bogorodicinaia” (Născătoare de Dumnezeu)

Pravila de rugăciune „Bogorodicinaia”  (Născătoare de Dumnezeu)

( adică citirea de 150 de ori a cântării aduse din ceruri de către Arhanghelul Gavriil ca închinăciune Preasfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu).

« Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucură-Te ! Ceea ce eşti plină de har, Marie, Domnul este cu Tine. Binecuvântată eşti Tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui Tău, că ai născut pre Mântuitorul sufletelor noastre».

Această pravilă a fost dată de Maica Domnului însăşi în veacul al VII-lea şi odinioară era săvârşită de către toţi creştinii. Mai pe urmă însă a fost dată uitării. Preacuviosul Serafim de Sarov a amintit de acestă pravilă. În chilia lui s-a găsit o cărticică veche cu descrierea minunilor petrecute cu oamenii care împlineau acestă pravilă. Citirea de 150 de ori a rugăciunii „Bogorodicinaia” îi aduce creştinului un mare folos. Domnul ne-a arătat cât de puternică este rugăciunea Preacuratei Sale Maici înaintea Lui şi cât de eficient este ajutorul acordat de Ea; în cele mai dificile împrejurări şi cu totul pe neaşteptate Ea ne-a întins mâna Sa izbăviotoare…

Citirea de 150 de ori a rugaciunii « Bogorodicinaia » indeparteaza mania lui Dumnezeu si chiar verdictul judecatorului Cunoscator-de-inimi este amanat. O, ce mare indrazneala ! « Bogorodicinaia » din focul patimilor ne scoate, din fundul beznei ne ridica; cu acesta rugaciune nicicand nu vom pieri, in foc nu vom arde, cei tulburati sufleteste ne vom tamadui, cei intinati cu pacatele ne vom curati, cei omorati de patimi vom invia si vom canta cu bucurie : « Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-Te ! »

 La începutul acestei pravile se citesc rugăciunile:

Tatăl nostru…

Usa milostivirii…

Rugaciunea pentru parintele duhovnicesc…

Si de mantuire:

« Tatal nostru, Carele esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in Cer asa si pre pamant. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pre noi in ispita ci ne izbaveste de cel viclean. »

« Usa milostivirii deschide-o noua, Binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu, ca sa nu pierim noi, cei ce nadajduim intru Tine, ci sa ne mantuim prin Tine din nevoi, ca Tu esti mantuirea neamului crestinesc. »

«  Mantuieste, Doamne, pre parintele meu duhovnicesc (numele) si pre toti fiii lui duhovnicesti si pre fratii nostri intru Hristos si pre toate rudeniile cele dupa duh si dupa trup, intareste-i, apara-i si miluieste-i, da-le mangaiere in scarbe si vindecare de boale. Doamne ! Trimite-i lui harul Sfantului Duh si pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu ajuta-ne, Doamne, sa ne indreptam viata si sa ne mantuim sufletele noastre. Amin ! »

Apoi, dupa fiecare 10 rugaciuni citim « Usa milostivirii », dupa care ne rugam la Maica Domnului dupa trebuintele fiecaruia cu cuvintele noastre, adaugand urmatoarele cereri :

Dupa primele 10 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste si pazeste pre toti crestinii dreptmaritori, sporeste-le credinta si pocainta, iar pre cei adormiti odihneste-i in vesnica slava a Domnului nostru.

Dupa 20 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-i si intoarce-i in Biserica Ortodoxa pre cei rataciti si cazuti robi ai Tai ( numele).

Dupa 30 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, matuieste-l si pazeste-l pre parintele meu duhovnicesc (numele) si cu sfintele rugaciunile lui miluieste-ma pre mine, pacatosul.

Dupa 40 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, potoleste intristarile noastre si trimite mangaiere celor scarbiti si bolnavi robi ai Tai (numele).

Dupa 50 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, izbaveste-ma de ispite si de tot raul si napastuirile.

Dupa 60 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, ajuta-ma sa savarsesc toate lucrarile mele intru slava lui Dumnezeu spre folosul celor apropiati.

Dupa 70 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, pazeste-ma de tot raul si acopera-ma cu cinstitul Tau omofor.

Dupa 80 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, inviaza sufletul meu si daruieste-mi rugaciune statornica, catre Tine.

Dupa 90 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, ajuta-mi cu milostivirea Fiului Tau si a Stapanului nostru, ca sa-mi trimita harul rugaciunii celei arzatoare si osardnice.

Dupa 100 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, indupleca-L pre Domnul nostru Iisus Hristos sa ma miluiasca pre mine, pacatosul, sa-mi ierte toate pacatele si sa mantuiasca pacatosul meu suflet.

Dupa 110 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, aprinde-ma cu iubirea Ta, intareste-ma cu credinta si lumineaza ochii mei intunecati cu pacatele.

Dupa 120 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, izbaveste-ma de ganduri desarte si daruieste-mi cuget si inima avantate spre mantuire.

Dupa 130 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, trimite-mi pace sufleteasca, odihna si sanatate trupeasca.

Dupa 140 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, daruieste-mi sfarsit pasnic si netulburat si calauzeste-mi sufletul prin vamile cele infricosatoare.

Dupa 150 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, sa-mi fii mie, Maica a lui Dumnezeu, zid nebiruit si protectoare puternica, nu ma respinge pre mine, pacatosul si nevrednicul, care alerg la imparatescul Tau acoperamant, caci Tu esti nadejdea crestinilor si adapostirea pacatosilor.

La sfarsitul Pravilei de rugaciune rostim :

«  Cuvine-Se cu adevarat sa Te fericim pre Tine, Nascatoare de Dumnezeu, Cea pururea fericita si preanevinovta si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pre Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pre Tine, Cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, Te marim. »

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si  in vecii vecilor. Amin.

Doamne miluieste !

( de trei ori)

Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu

Preasfanta de Dumnezeu Nascatoare Fecioara, acopera-ma si ma pazeste pre mine, robul Tau, de toata rautatea sufletului si a trupului si de tot vrajmasul cel nevazut si vazut.

« Bucura-Te, Ceea ce esti cu har daruita, Marie, Domnul este cu tine ! Binecuvantata esti Tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau, ca ai nascut pre Mantuitorul sufletelor noastre. » Bucura-Te si Te veseleste, Nascatoare de Dumnezeu Fecioara si Te roaga pentru robul Tau. Doamna si Stapana a ingerilor si Maica a crestinilor, ajuta-mi mie robului Tau. O, Marie, cu totul fara de prihana, bucura-Te Mireasa nenuntita. Bucura-Te, bucuria celor necajiti si mangaierea celor scarbiti, Bucura-Te hrana celor flamanzi si limanul celor inviforati. Bucura-Te, Cea mai sfanta decat sfintii si decat toata zidirea mai cinstita. Bucura-Te, sfintenia Tatalui, lacasul Fiului si umbrirea Duhului Sfant. Bucura-Te, palatul de lumina al lui Hristos Dumnezeului nostru, Imparatul tuturor. Bucura-te, lauda crestinilor si ajutatoarea cea gata a celor ce Te cheama pre Tine.

Preasfanta Stapana mea, pazeste-ma sub acoperamantul Ta, caci in preacuratele Tale maini imi pun duhul meu. Fii ajutatoare si acoperamant sufletului meu in ziua cea infricosatoare a judecatii si roaga-Te pentru mine, nevrednicul, sa intru curat si limpezit in rai. Sa nu ma lepezi, Doamna mea, pre mine, robul Tau, ci ajuta-mi mie si da-mi implinirea cererii. Izbaveste-ma de toata primejdia, bantuiala, nevoia si neputinta si daruieste-mi pocainta mai inainte de sfarsit. Ca prin mijlocirea si ajutorul Tau, mantuindu-ma in viata aceasta de acum de tot vrajmasul vazut si nevzut, umbland cu placere de Dumnezeu in voia iubitului Tau Fiu si Dumnezeului nostru, iar la ziua cea infricosatoare a judecatii izbavindu-ma de vesnica si grozava munca, sa ma inchin, sa multumesc si sa slavesc intru tot sfant numele Tau in vecii vecilor. Amin !

Bucura-Te, Cea  plina de har !

Bucura-Te, Ceea ce esti preafericita !

Bucura-Te, Cea preabinecuvantata !

Domnul este cu Tine !

Aceasta pravila se face in manastirea din Diveevo a Sf Serafim de Sarov in fiecare seara, la ora 21, la procesiunea de pe Kanafka ( Drumul Maicii Domnului, care inconjura manastirea).
http://www.scribd.com/doc/14565988/P…Bogorodicinaia

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Rugaciuni catre Maica Domnului și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la O rugaciune grabnic ajutatoare in necazuri -„Bogorodicinaia” (Născătoare de Dumnezeu)

 1. Maria zice:

  Iartama maica sfanta ,ajutama sa depasesc gretatea ce ma apasa si sa gasesc calea

  Apreciază

 2. ramona zice:

  Ajuta-ma Maica sfanta sa-mi gasesc un servici stabil.

  Apreciază

 3. Anonim zice:

  olga i

  Apreciază

 4. serban lenuta zice:

  Ajuta-ma Preasfanta Stapana Maica in nevoile mele!Indreapta-ti privirea si rugaciunea spre noi!Doamne ajuta!Amin!

  Apreciază

 5. elena catalina zice:

  o maica prea curata si pururea fecioara stiu ce am gresit si ce pacate am marog tie ai mila de copii mei si de sotul meu si aratane noua ca impreuna sa gasim calea mantuiri

  Apreciază

 6. Anonim zice:

  o maica prea curata vezi necazul si nevoia mea si ma ajuta si pe mine pacatoasa.amin.

  Apreciază

 7. lili zice:

  Ajuta-ma Maica Sfanta,pe mine pacatoasa ,acum in acest moment greu al vietii mele si al familiei mele.Arata-mi calea cea dreapta.Amin!

  Apreciază

 8. Silviu zice:

  Maica Sfanta, apara-ma si ma iarta

  Apreciază

 9. minca zice:

  Se face 9 zile la rand si in fiecare zi se aprinde o lumanare alba.
  In a 9 zi ,publicati rugaciunea.
  Se pun 3 dorinte: una de bani si 2 imposibile.Ele se vor implini chiar daca nu credeti.
  Rugaciunea: Maica iubita,Sfanta Feciara din Juquila,Fecioara a sperantei noastre,iarta-mi pacatele pentru ca sunt multe,viata noastra e a ta,fereste-ne de tot raul si daca in aceasta lume de nedreptate,mizerie si pacat,vezi ca viata noastra a luat-o razna nu ne abandona!Maica iubita protejeaza pelerinii.Fii alaturi de noi in toate drumurile nostre!Acopera-i cu mantia ta pe sarmanii fara ajutor si painea care le-a fost furata da-le-o inapoi!Fii linga noi toata viata noastra si elibereaza-ne de orice tip de pacat! Amen!
  Multumesc Fecioarei din Juquila pentru toate favorurile primite!Amen!
  se spune de 9 ori”Bucura-te Marie!Bucura-te marie cea plina de har,Domnul este cu tine!Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau Isus!Sfanta Marie ,Maica lui Dumnezeu,roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre!Amen!

  Apreciază

  • Engelmann Floarea zice:

   In nici o rugaciune nu am vazut vreodata ca Iisus Hristos ar fi Zis sa cerem si bani,,,El insusi a zis Cereti si vi se va da,,Bateti si vi se va deschide,,,Necazurile si neajunsurile noastre vin din multimea pacatelor ce le facem si uitam sa le lasam,,sau amanam prea mult,,Sa ne rugam sa ne dea putere si sanatate sa putem lucra ,,ca prin munca se ajunge la un venit si asa putem si trai,,,sa ne deschida D-zeu ochii sa ne vedem greselile noastre,,,nu sa ne dea bani!

   Apreciază

 10. romulus zice:

  buna manca am o rugaminte zim tot detaliat cum fac cu chstia cu dorintele si ce tre sa fac 9 zile ce sa zic cum sa fac mam despartit de cineva iubit si vreau sa ne impacam ms mult si astet ras …

  Apreciază

  • Elena zice:

   Buna Romulus,
   Pentru a primi ajutor de la Dumnezeu avem nevoie trei lucruri : Sinceritate in inima ,credinta si multa perseverenta.Chiar daca nu se implineste rugaciunea noastra ,noi trebuie sa ne rugam permanent.
   Nici o rugaciune nu trebuie facuta fara sa apelam la ajutorul unui duhovnic si fara sa mergem la Sfanta Liturghie.
   Tu ai sta cu un prieten care vine la tine doar cand are nevoie? Asa face si Dumnezeu ,primeste doar pe cei care stau permanent cu El.
   Poti incepe sa citesti dimineata : Rugaciunile incepatoare ,rugaciunile diminetii si Psalmul 50
   Iar seara : Rugaciunile serii .

   Le voi scrie aici :

   Rugăciunile începătoare
   Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție.

   Împărate ceresc, Mângâieto­rule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le îm­plinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.

   Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi (de trei ori).

   Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

   Preasfântă Treime, miluiește-ne pe noi. Doam­ne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează și vin­decă neputințele noas­tre, pentru numele Tău.

   Doamne miluiește (de trei ori), Slavă…, și acum…

   Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfin­țească-Se numele Tău, vie împărăția Ta, fie voia Ta, precum în cer așa și pe pă­mânt. Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi și ne irtă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noș­tri. Și nu ne

   Sculandu-ne din somn, cadem catre Tine, Bunule, si cantare ingereasca strigam Tie, Puternice : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Din pat si din somn m-ai ridicat, Doamne; mintea mea o lumineaza, inima si buzele mele le deschide, ca sa Te laud pe Tine, Preasfanta Treime : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

   Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia se vor descoperi, ci cu frica sa strigam in miezul noptii : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,

   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,

   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Si rugaciunea aceasta a Sfintei Treimi :

   Rugaciunile diminetii

   Din somn sculandu-ma, multumescu-ti Tie, Prea Sfanta Treime, ca pentru multa bunatatea Ta si pentru indelunga Ta rabdare nu Te-ai maniat pe mine lenesul si pacatosul, nici nu m-ai pierdut cu faradelegile mele; ci ai facut iubire de oameni, dupa obicei, si in deznadajduire zacand eu, m-ai ridicat, ca sa manec si sa slavesc puterea Ta. Deci, acum, lumineaza-mi ochii gandului, deschide-mi gura ca sa ma invat cuvintele Tale, sa inteleg poruncile Tale, sa fac voia Ta, sa-Ti cant in marturisirea inimii si sa laud Prea Sfant numele Tau : al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Alta rugaciune :

   Slava Tie, Imparate, Dumnezeule atotputernice, Care cu purtarea Ta de grija cea dumnezeiasca m-ai invrednicit pe mine pacatosul si nevrednicul a ma scula din somn si a dobandi intrare in sfanta casa Ta; primeste, Doamne, si glasul rugaciunii mele, ca si al sfintelor si intelegatoarelor tale Puteri, si binevoieste ca, din inima curata si cu duh de umilinta sa Ti se aduca Tie lauda din necurate buzele mele, ca si eu sa ma fac partas fecioarelor celor intelepte, cu luminata faclia sufletului meu, si sa Te slavesc pe Tine, Dumnezeu-Cuvantul, Cel slavit in Tatal si in Duhul Sfant, Amin.

   Apoi :

   Veniti sa ne inchinam Imparatului nostru Dumnezeu,

   Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Hristos, Imparatul nostru Dumnezeu,

   Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Insusi Hristos, Imparatul si Dumnezeul nostru

   Si trei inchinaciuni. Apoi indata

   Psalmul 50 :

   1. Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta,

   2. Si dupa multimea indurarilor Tale, sterge faradelegea mea.

   3. Mai vartos ma spala de faradelegea mea, si de pacatul meu ma curateste.

   4. Ca faradelegea mea eu o cunosc, si pacatul meu inaintea mea este pururea.

   5. Tie Unuia am gresit, si rau inaintea Ta am facut, asa incat drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu.

   6. Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea.

   7. Ca iata adevarul ai iubit, cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale Mi-ai aratat mie.

   8. Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati, spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi.

   9. Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite.

   10. Intoarce fata Ta de la pacatele mele, si toate faradelegile mele sterge-le.

   11. Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule, si Duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele.

   12. Nu ma lepada de la fata Ta, si Duhul Tau cel Sfant nu-L lua de la mine.

   13. Da-mi mie bucuria mantuirii Tale, si cu Duh stapanitor ma intareste.

   14. Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale, si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce.

   15. Izbaveste-ma de varsarea de sange Dumnezeule, Dumnezeul mantuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta.

   16. Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta.

   17. Ca de-ai fi voit jertfa, Ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi.

   18. Jertfa lui Dumnezeu, duhul umilit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi.

   19. Fa bine, Doamne, intru bunavoirea Ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului.

   20. Atunci vei binevoi jertfa dreptatii, prinosul si arderile de tot; atunci vor pune pe altarul tau vitei.

   SIMBOLUL CREDINTEI

   CRED intr-Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.
   Si intru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut, mai inainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut, Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut.
   Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara si S-a facut om.
   Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pilat din Pont, a patimit si S-a ingropat.
   Si a inviat a treia zi dupa Scripturi si S-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.
   Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii, a carui Imparatie nu va avea sfarsit.
   Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Care din Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin prooroci.
   Intru una Sfanta Soborniceasca si apostoleasca Biserica.
   Marturisesc un botez intru iertarea pacatelor.
   Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie. Amin !

   Rugaciunea intaia a Sfantului Macarie cel Mare :
   Doamne, curateste-ma pe mine pacatosul, ca niciodata n-am facut bine inaintea Ta; scapa-ma, deci de vicleanul si fa sa fie in mine voia Ta, ca fara de osanda sa deschid gura mea cea nevrednica si sa laud Prea Sfant numele Tau : al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin !

   Rugaciunea a doua :
   Din somn sculandu-ma, cantare in miez de noapte aduc Tie Mantuitorule, si inaintea Ta cazand, strig : nu ma lasa sa adorm in moartea pacatelor, ci ma miluieste, Cel ce Te-ai rastignit de voie, si pe mine cel ce zac in lene, grabind ma scoala si ma mantuieste, ca sa stau inaintea Ta in rugaciuni; iar dupa somnul noptii, sa-mi luminezi ziua fara de pacat, Hristoase Doamne si ma mantuieste.

   Rugaciunea a treia :
   Catre Tine Stapane, Iubitorule de oameni, sculandu-ma din somn scap si spre lucrurile Tale ma nevoiesc, ma rog Tie, ajuta-mi cu milostivirea Ta in toata vremea si in tot lucrul. Scapa-ma de toate lucrurile cele rele lumesti, si de sporirea diavoleasca izbaveste-ma, si ma du intru Imparatia Ta cea vesnica; ca Tu esti Facatorul meu si purtatorul de grija si datatorul a tot binele, si in Tine este toata nadejdea mea, si Tie slava inalt, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunea a patra :
   Doamne, Care cu multa bunatatea Ta si cu indurarile Tale cele mari mi-ai dat mie, robului Tau, de am trecut timpul noptii acesteia fara ispita de toata rautatea pizmasului, Tu Insuti Stapane, Facatorule a toate cate sunt, invredniceste-ma cu adevarata lumina Ta, ca sa fac voia ta cu inima luminata, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunea a cincea :
   Doamne, Dumnezeule, Atottiitorule, Care primesti de la puterile Tale cele ceresti cantarea Sfintei Treimi, primeste si de la noi nevrednicii robii Tai cantarea Sfintei Treimi, si ne daruieste ca in toti anii vietii noastre si in tot ceasul, Tie slava sa-Ti inaltam : Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunea a sasea :
   Doamne Atottiitorule, Dumnezeul puterilor si a toate trupurile, Care intre cele de sus locuiesti si spre cei smeriti privesti; Cel ce ispitesti inimile si rarunchii si tainele oamenilor le stii cu adevarat, Lumina fara de inceput si pururea fiitoare, in Care nu este mutare sau umbra de schimbare, Insuti Imparate fara de moarte, primeste rugaciunile noastre pe care le facem catre Tine din gurile noastre cele necurate in aceasta vreme a noptii, indraznind pentru multimea milelor Tale. Lasa noua greselile ce am gresit inaintea Ta : cu cuvantul, cu lucrul, din stiinta si din nestiinta. Curateste-ne pe noi de toate intinaciunile trupesti si sufletesti,facandu-ne pe noi casa Cinstitului si Sfantului Tau Duh. Si ne daruieste noua cu inima veghetoare si curata sa trecem toata noaptea acestei vieti, asteptand luminata si sfanta zi a Unuia Nascut Fiului Tau, a Domnului Dumnezeului nostru Iisus Hristos, in care va veni pe pamant cu slava sa judece pe toti si sa plateasca fiecaruia dupa faptele lui. Ca sa nu ne aflam zacand si dormitand, ci priveghind si sculati in lucrarea poruncilor Lui si sa fim gata a intra in bucuria si camara Slavei Lui celei Dumnezeiesti, unde este glasul celor ce Te lauda si nespusa dulceata a celor ce vad pururea frumusetea cea nespusa a Fetei Tale; ca Tu esti lumina cea adevarata, Care luminezi si sfintesti toate, si pe Tine Te lauda toata faptura in veci. Amin.

   Rugaciunea a saptea :
   Pe Tine Te binecuvantam, inalte Dumnezeule si Doamne al milelor, Cel ce faci cu noi pururea lucruri mari si cu anevoie de urmat, slavite si prea minunate, care nu au numar. Cel ce ne-ai dat noua somn spre odihna neputintelor noastre si spre repaus de ostenelile trupului celui cu milte osteneli. Multumindu-Ti ca nu ne-ai pierdut pe noi cu faradelegile noastre, ci dupa obiceiul cel iubitor de oameni Te-ai milostivit si ne-ai ridicat pe noi a maneca si a slavi Stapanirea Ta. Pentru aceea ne rugam bunatatii Tale celei neasemanate : lumineaza ochii gandului nostru si ridica mintea noastra din somnul cel greu al lenii, si ne deschide gura noastra si o umple de laudele Tale, ca sa putem in liniste a canta, a Te lauda si pururea a ne marturisi Tie: lui Dumnezeu Celui slavit in toate si de toti, Tatalui Celui fara de inceput, impreuna si Unuia-Nascut Fiului Tau, si Prea Sfantului si Bunului si de viata Facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunea a opta a Sfantului Ioan Gura de Aur : 12 cereri dupa numarul ceasurilor noptii
   Doamne, nu ma lipsi pe mine de binele Tau cel Ceresc.
   Doamne, izbaveste-ma de muncile cele de veci.
   Doamne, de am gresit, fie cu mintea, fie cu gandul sau cu cuvantul, sau cu lucrul, iarta-ma.
   Doamne, izbaveste-ma de toata nestiinta, uitarea, neindraznirea si de nesimtirea cea impietrita.
   Doamne, izbaveste-ma de toata ispitirea.
   Doamne, lumineaza-mi inima pe care a intunecat-o pofta cea rea.
   Doamne, eu ca un om am gresit, iar Tu ca un Dumnezeu indurator miluieste-ma vazand neputinta sufletului meu.
   Doamne, trimite mila Ta in ajutorul meu, ca sa preaslavesc Preasfant numele Tau.
   Doamne Iisuse Hristoase, scrie-ma pe mine robul Tau in cartea vietii si-mi daruieste sfarsit bun.
   Doamne Dumnezeul meu, macar ca n-am facut nici un bine inaintea Ta, ci-mi da dupa Darul Tau, sa pun inceput bun.
   Doamne, stropeste inima mea cu roua Darului Tau.
   Doamne al cerului si al pamantului, pomeneste-ma pe mine, pacatosul, robul Tau, rusinatul si necuratul, in Imparatia Ta. Amin.

   Rugaciunea a opta a Sfantului Ioan Gura de Aur : 12 cereri dupa numarul ceasurilor zilei
   Doamne, primeste-ma in pocainta.
   Doamne, nu ma lasa pe mine.
   Doamne, nu ma duce pe mine in ispita.
   Doamne, da-mi cuget bun.
   Doamne, da-mi lacrimi si aduceri aminte de moarte si umilinta.
   Doamne, da-mi cuget sa-mi marturisesc toate pacatele mele.
   Doamne, da-mi smerenie, curatie si ascultare.
   Doamne, da-mi rabdare, voie nebiruita si blandete.
   Doamne, sadeste in mine radacina bunatatilor si frica Ta in inima mea.
   Doamne, invredniceste-ma sa Te iubesc cu tot sufletul si gandul meu si sa fac in toate voia Ta.
   Doamne, apara-ma de oamenii galcevitori, de draci, de patimile trupesti, si de toate celelalte lucruri necuvioase.
   Doamne, stiu ca faci precum vrei Tu, deci sa fie si in mine pacatosul voia Ta; ca binecuvantat esti in veci. Amin.

   Rugaciunea a noua, catre Sfantul Inger pazitor :
   Ingerul lui Hristos cel Preasfant, catre tine cad si ma rog, pazitorul meu cel sfant, care esti dat mie de la Sfantul Botez spre pazirea sufletului si pacatosului meu trup. Iar eu, cu lenea mea si cu obiceiurile mele cele rele, am maniat preacurata lumina ta si te-am izgonit de la mine cu toate lucrurile cele de rusine : cu minciunile, cu clevetirile, cu pizma, cu osandirea, cu trufia, cu neplecarea, cu neiubirea de frati si cu tinerea de minte a raului, cu iubirea de argint, cu necuratia, cu mania, cu scumpetea, cu mancarea cea fara de satiu, cu betia, cu multa vorbire, cu gandurile cele rele si viclene, cu obiceiurile cele rele si cu indraznirea spre pacate, avand deosebita voire spre toata pofta cea trupeasca. O! rea voire a mea, pe care nici dobitoacele cele necuvantatoare nu o au! Dar cum vei putea sa cauti spre mine, care ma aflu cazut in pacate ? Sau cu ce ochi, Ingerul lui Hristos, vei cauta spre mine, cel ce m-am impleticit asa rau in lucruri intinate ? Sau cum voi putea sa-mi cer iertare faptelor mele celor amare, rele si viclene, in care cad in toate zilele si in tot ceasul! Cad dar inaintea ta si ma rog, pazitorul meu cel sfant, milostiveste-te spre mine pacatosul robul tau. Fii mie ajutator si sprijinitor asupra pizmasului meu celui rau, cu sfintele tale rugaciuni, si Imparatiei lui Dumnezeu ma fa partas, cu toti sfintii, acumm si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunea a zecea catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu :
   Prea Sfanta Stapana mea de Dumnezeu Nascatoare, cu sfintele si preaputernicele tale rugaciuni, izgoneste de la mine smeritul si ticalosul robul Tau : deznadajduirea, uitarea, necunostinta, nepurtarea de grija si toate gandurile cele spurcate, rele si hulitoare de la ticaloasa mea inima si de la intunecata mea minte, si stinge vapaia poftelor mele, ca sarac sunt si ticalos. Izbaveste-ma de multe rele si aduceri aminte, de naravuri si de toate faptele cele rele ma izbaveste, ca binecuvantata esti de toate neamurile, si se slaveste prea cinstitul tau nume in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunea a unsprezecea catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu :
   Imparateasa mea prea buna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea saracilor si ajutatoarea strainilor, bucuria scarbitilor, acoperitoarea necajitilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi scarba, ajuta-mi ca unui neputincios, hraneste-ma ca pe un strain. Necazul meu il stii, ci-l dezleaga precum vrei, ca n-am alt ajutor afara de tine, nici alta folositoare grabnica, nici alta mangaietoare buna, ci numai pe tine, o! Maica a lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunea a doisprezecea catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu :
   Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru.
   Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu te marim.

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,

   Si indata

   cei sase Psalmi ai Utreniei :
   Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire.

   Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire.

   Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire.

   Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta.

   Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta.

   PSALMUL 3 :

   1. Doamne, cat s-au inmultit cei ce ma necajesc ! Multi se scoala asupra mea;
   2. Multi zic sufletului meu : ” Nu este mantuire lui, intru Dumnezeul lui „!
   3. Iar Tu Doamne, sprijinitorul meu esti, slava mea si Cel ce inalti capul meu.
   4. Cu glasul meu catre Domnul am strigat si m-a auzit din muntele cel Sfant al Lui.
   5. Eu m-am culcat si am adormit; sculatu-m-am ca Domnul ma va sprijini.
   6. Nu ma voi teme de mii de popoare, care imprejur ma impresoara.
   7. Scoala, Doamne, mantuieste-ma Dumnezeul meu; ca Tu ai batut pe toti ce-mi vrajmasuiesc mie in desert; dintii pacatosilor ai zdrobit.
   8. A Domnului este mantuirea, si peste poporul Tau, binecuvantarea Ta.
   Si iarasi :

   Eu m-am culcat si am adormit; sculatu-m-am ca Domnul ma va sprijini.

   PSALMUL 37 :

   1. Doamne, nu cu mania Ta sa ma mustri pe mine, nici cu iutimea Ta sa ma certi.
   2. Ca sagetile Tale s-au infipt in mine si ai intarit peste mine mana Ta.
   3. Nu este vindecare in trupul meu de catre fata maniei Tale; nu este pace in oasele mele, de catre fata pacatelor mele.
   4. Ca faradelegile mele au covarsit capul meu, ca o sarcina grea au apasat peste mine.
   5. Imputitu-s-au si au putrezit ranile mele de catre fata nebuniei mele.
   6. Chinuitu-m-am si m-am garbovit pana in sfarsit, toata ziua mahnindu-ma umblam.
   7. Ca salele mele s-au umplut de ocari, si nu este vindecare in trupul meu.
   8. Necajitu-m-am si m-am smerit foarte, racnit-am din suspinarea inimii mele.
   9. Doamne, inaintea Ta este toata dorirea mea si suspinul meu de la Tine nu s-a ascuns.
   10. Inima mea s-a tulburat, parasitu-m-a taria mea si lumina ochilor mei, si aceasta nu este cu mine.
   11. Prietenii mei si vecinii mei in preajma mea s-au apropiat si au sezut; si cei de aproape ai mei departe au stat.
   12. Si se sileau cei ce cautau sufletul meu, si cei ce cautau cele rele mie graiau desertaciuni si viclesuguri toata ziua cugetau.
   13. Iar eu ca un surd nu auzeam si ca un mut ce nu-si deschide gura sa.
   14. Si m-am facut ca un om ce nu aude si nu are in gura lui mustrari.
   15. Ca spre Tine, Doamne, am nadajduit; Tu ma vei auzi, Doamne, Dumnezeul meu,
   16. Ca am zis, ca nu cumva sa se bucure de mine vrajmasii mei; si cand s-au clatinat picioarele mele, impotriva mea s-au semetit.
   17. Ca eu spre batai gata sunt, si durerea mea inaintea mea este pururea.
   18. Ca faradelegea mea eu o voi vesti, si ma voi ingriji pentru pacatul meu;
   19. Iar vrajmasii mei traiesc si s-au intarit mai mult decat mine si s-au inmultit cei ce ma urasc pe nedrept.
   20. Cei ce imi rasplatesc rele pentru bune ma defaimau, ca urmam bunatatea.
   21. Nu ma lasa, Doamne, Dumnezeul meu, nu te departa de la mine,
   22. Ia aminte spre ajutorul meu, Doamne al mantuirii mele.
   Si iarasi :

   Nu ma lasa, Doamne, Dumnezeul meu, nu te departa de la mine. Ia aminte spre ajutorul meu, Doamne al mantuirii mele.

   PSALMUL 62

   1. Dumnezeule, Dumnezeul meu, pe Tine Te caut dis-de-dimineata.
   2. Insetat-a de Tine sufletul meu, suspinat-a dupa Tine trupul meu,
   3. In pamant pustiu si neumblat si fara de apa. Asa in locul Cel Sfant m-am aratat Tie, ca sa vad puterea Ta si slava Ta.
   4. Ca mai buna este mila Ta decat viata; buzele mele Te vor lauda.
   5. Asa Te voi binecuvanta in viata mea, si in numele Tau voi ridica mainile mele.
   6. Ca de seu si de grasime sa se sature sufletul meu, si cu buze de bucurie Te va lauda gura mea.
   7. De mi-am adus aminte de Tine in asternutul meu, in dimineti am cugetat la Tine, ca ai fost ajutorul meu.
   8. Si intru acoperamantul aripilor Tale ma voi bucura. Lipitu-s-a sufletul meu de Tine si pe mine m-a sprijinit Dreapta Ta.
   9. Iar ei in desert au cautat sufletul meu, intra-vor in cele mai de jos ale pamantului; da-se vor in mainile sabiei, parti vulpilor vor fi.
   10. Iar imparatul se va veseli de Dumnezeu; lauda-se-va tot cel ce se jura intru El, ca a astupat gura celor ce graiesc nedreptati.
   Si iarasi :

   In dimineti am cugetat la Tine, ca ai fost ajutorul meu. Si intru acoperamantul aripilor Tale ma voi bucura. Lipitu-s-a sufletul meu de Tine si pe mine m-a sprijinit Dreapta Ta.

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru.

   Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru.

   Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru.

   (fara inchinaciune)

   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   PSALMUL 87

   1. Doamne, Dumnezeul mantuirii mele, ziua am strigat si noaptea inaintea Ta.
   2. Sa intre inaintea Ta rugaciunea mea; pleaca urechea Ta spre ruga Mea, Doamne,
   3. Ca s-a umplut de rele sufletul meu si viata mea de iad s-a apropiat.
   4. Socotit am fost cu cei ce se coboara in groapa; ajuns-am ca un om neajutorat, intre cei morti slobod.
   5. Ca niste oameni raniti, ce dorm in mormant, de care nu Ti-ai mai adus aminte si care au fost lepadati de la mana Ta.
   6. Pusu-m-au in groapa cea mai de jos, intru cele intunecate si in umbra mortii.
   7. Asupra mea s-a intarit mania Ta si toate valurile Tale le-ai adus peste mine.
   8. Departat-ai pe cunoscutii mei de la mine, ajuns-am uraciune lor,
   9. Inchis am fost si n-am putut iesi. Ochii mei au slabit de suferinta.
   10. Strigat-am catre Tine, Doamne, toata ziua intins-am catre Tine mainile mele.
   11. Oare mortilor vei face minuni ? Sau cei morti se vor scula si Te vor lauda pe Tine ?
   12. Oare, va spune cineva in mormant mila Ta si adevarul Tau in locul pierzarii?
   13. Oare, se vor cunoaste intru intuneric minunile Tale si dreptatea Ta in pamant uitat ?
   14. Iar eu catre Tine, Doamne, am strigat si dimineata rugaciunea mea Te va intampina.
   15. Pentru ce, Doamne, lepezi sufletul meu si intorci fata Ta de la mine ?
   16. Sarac sunt eu si in osteneli din tineretile mele, inaltat am fost, dar m-am smerit si m-am mahnit.
   17. Peste mine au trecut maniile Tale si infricosarile Tale m-au tulburat.
   18. Inconjuratu-m-au ca apa toata ziua si m-au cuprins deodata.
   19. Departat-ai de la mine pe prieteni, si pe cunoscutii mei, si cei de aproape ai mei s-au facut nevazuti.
   Si iarasi :

   Doamne, Dumnezeul mantuirii mele, ziua am strigat si noaptea inaintea Ta.
   Sa intre inaintea Ta rugaciunea mea; pleaca urechea Ta spre ruga Mea, Doamne

   PSALMUL 102

   1. Binecuvinteaza, suflete al meu pe Domnul, si toate cele dinlauntrul meu, numele cel sfant al Lui.
   2. Binecuvinteaza, suflete al meu pe Domnul, si nu uita toate rasplatirile Lui.
   3. Pe Cel ce curateste toate faradelegile tale; pe Cel ce vindeca toate bolile tale.
   4. Pe Cel ce izbaveste din stricaciune viata ta; pe Cel ce te incununeaza cu mila si cu indurari.
   5. Pe Cel ce umple de bunatati dorirea ta; innoi-se-vor ca ale vulturului tineretile tale.
   6. Cel ce face milostenie, Domnul, si judecata tuturor celor ce li se face strambatate.
   7. Cunoscute a facut caile Sale lui Moise, fiilor lui Israel voile sale.
   8. Indurat si milostiv este Domnul, indelung-Rabdator si mult-Milostiv.
   9. Nu pana in sfarsit Se va iuti, nici in veac Se va mania.
   10. Nu dupa pacatele noastre a facut noua, nici dupa faradelegile noastre a rasplatit noua,
   11. Ca dupa inaltimea cerului de la pamant, a intarit Domnul mila Sa spre cei ce se tem de Dansul.
   12. Pe cat sunt de departe rasariturile de la apusuri, departat-a de la noi faradelegile noastre.
   13. In ce chip miluieste tatal pe fii, asa a miluit Domnul pe cei ce se tem de Dansul.
   14. Ca El a cunoscut zidirea noastra; adusu-si-a aminte ca tarana suntem.
   15. Omul ca iarba, zilele lui ca floarea campului, asa va inflori.
   16. Ca duh a trecut printr-insul si nu va fi si nu-si va mai cunoaste inca locul sau.
   17. Iar mila Domnului din veac si pana in veac, spre cei ce se tem de Dansul;
   18. Si dreptatea Lui spre fiii fiilor, spre cei ce pazesc asezamantul de lege al Lui
   19. Si isi aduc aminte de poruncile Lui, ca sa le faca pe ele. Domnul in cer a gatit Scaunul Sau si Imparatia Lui peste toti stapaneste.
   20. Binecuvantati pe Domnul, toti ingerii Lui, cei puternici la vartute, care faceti cuvantul Lui si auziti glasul cuvintelor Lui.
   21. Binecuvantati pe Domnul toate puterile Lui, slugile Lui, care faceti voia Lui.
   22. Binecuvantati pe Domnul, toate lucrurile Lui; in tot locul stapanirii Lui, binecuvinteaza, suflete al meu, pe Domnul.
   Si iarasi :

   In tot locul stapanirii Lui, binecuvinteaza, suflete al meu, pe Domnul.

   PSALMUL 142 :

   1. Doamne, auzi rugaciunea mea, asculta cererea mea, intru credinciosia Ta, auzi-ma, intru dreptatea Ta.
   2. Sa nu intri la judecata cu robul Tau, ca nimeni din cei vii nu-i drept inaintea Ta.
   3. Vrajmasul prigoneste sufletul meu si viata mea o calca in picioare; facutu-m-a sa locuiesc in intuneric, ca mortii cei din veacuri.
   4. S-a mahnit in mine duhul meu, in mine inima mea s-a tulburat.
   5. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mainilor Tale m-am gandit.
   6. Intins-am catre Tine mainile mele, sufletul meu, ca un pamant insetosat.
   7. Degraba auzi-ma, Doamne, ca a slabit duhul meu. Nu-ti intoarce fata Ta de la mine, ca sa nu ma aseman celor ce se coboara in mormant.
   8. Fa sa aud dimineata mila Ta, ca la Tine mi-e nadejdea. Arata-mi calea pe care voi merge, ca la Tine am ridicat sufletul meu.
   9. Scoate-ma de la vrajmasii mei, Doamne ! La Tine am scapat,
   10. Invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti Dumnezeul meu. Duhul Tau cel bun ma va povatui la pamantul dreptatii.
   11. Pentru numele Tau, Doamne, daruieste-mi viata. Intru dreptatea Ta, scoate din necaz sufletul meu.
   12. Si intru mila Ta vei sfarsi pe vrajmasii mei si vei pierde pe toti cei ce necajesc sufletul meu, ca eu sunt robul Tau.
   Si iarasi :

   Auzi-ma, Doamne, intru dreptatea Ta, si sa nu intri la judecata cu robul Tau.
   Auzi-ma, Doamne, intru dreptatea Ta, si sa nu intri la judecata cu robul Tau.

   Duhul Tau cel bun ma va povatui la pamantul dreptatii.

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru.

   Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru.

   Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru.

   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunile serii

   Rugaciunile incepatoare :

   In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.

   Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !

   Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !

   Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !

   Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
   Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !

   Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !

   Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

   Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

   Miluieste-ne pe noi, Doamne, miluieste-ne pe noi, ca, nepricepandu-ne de nici un raspuns, aceasta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapan, noi pacatosii robii Tai, miluieste-ne pe noi.

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh

   Doamne, miluieste-ne pe noi, ca intru Tine am nadajduit, nu Te mania pe noi foarte, nici pomeni faradelegile noastre, ci cauta si acum ca un milostiv si ne izbaveste pe noi de vrajmasii nostri, ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi suntem poporul Tau, toti lucrul mainilor Tale si numele Tau chemam.

   Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Usa milostivirii deschide-o noua binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ca sa nu pierim cei ce nadajduim in tine, ci sa ne mantuim prin tine din nevoi, ca tu esti mantuirea neamului crestinesc.

   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,

   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,

   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunea intaia a Sfantului Macarie cel Mare catre Dumnezeu Tatal :

   Dumnezeule vesnice si Imparate a toata faptura, Cel ce m-ai invrednicit a ajunge pana in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi : cu lucrul, cu cuvantul, cu gandirea, si curateste, Doamne, smeritul meu suflet, de toata intinaciunea trupului si a sufletului. Si-mi da, Doamne, in aceasta noapte, a trece somnul in pace, ca sculandu-ma din ticalosul meu asternut, bine sa plac Preasfantului Tau nume, in toate zilele vietii mele, si-mi ajuta cu Harul Tau sa calc pe vrajmasii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupesti si pe cei fara de trup. Izbaveste-ma Doamne de gandurile cele desarte, care ma intineaza si de poftele cele rele, ca a Ta este Imparatia, Puterea si Slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunea a doua a Sfantului Antioh catre Domnul nostru Iisus Hristos :

   Atoatetiitorule Cuvinte al Tatalui, Insuti fiind desavarsit, Iisuse Hristoase, pentru multa milostivirea Ta, nu Te deslipi niciodata de mine, robul Tau, ci odihneste-Te in mine pururea, Iisuse. Cela ce esti Pastor bun oilor Tale, nu ma da ispitei sarpelui, nici nu ma lasa in pofta satanei, ca samanta putrejunii este in mine. Tu, Doamne Dumnezeule, Celui ce ne inchinam, Imparate Sfinte Iisuse Hristoase, dormind eu, ma pazeste cu lumina cea neintunecata, cu Duhul Tau cel Sfant, cu Care ai sfintit pe ucenicii Tai. Da-mi Doamne si mie, nevrednicului robului Tau, mantuirea Ta in asternutul meu. Lumineaza mintea mea cu lumina intelegerii Sfintei Evangheliei Tale, sufletul meu cu dragostea Crucii Tale, inima mea cu curatia cuvintelor Tale, trupul meu cu Patima Ta cea nebiruita, cugetul meu cu smerenia Ta il pazeste, si ma ridica in vreme cuvioasa spre a Ta slavire, ca preaslavit esti cu Cel fara de inceput al Tau Parinte si cu Prea Sfantul Duh, in veci. Amin.

   Rugaciunea a treia catre Sfantul Duh :

   Doamne Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhule adevarate, milostiveste-Te spre mine pacatosul robul Tau si ma miluieste si-mi iarta mie nevrednicului toate cate am gresit Tie astazi ca un om si nu numai ca un om, ci si mai rau decat dobitocul. Pacatele mele cele de voie si cele fara de voie, cele stiute si cele nestiute, care sunt din tinerete si din obiceiul cel rau si care sunt din voia cea sloboda si din lene : ori de m-am jurat cu numele Tau, ori de L-am hulit in gandul meu, sau pe cineva am ocarat, sau am clevetit pe cineva in mania mea, sau am scarbit, sau de ceva m-am maniat, sau am mintit, sau fara de vreme am dormit, sau vreun sarac a venit la mine si nu l-am socotit, sau pe fratele meu l-am scarbit, sau m-am sfadit, sau pe cineva am osandit, sau m-am marit, sau m-am trufit, sau stand la rugaciune mintea mea s-a ingrijit de vicleniile acestei lumi, sau razvratire am cugetat, sau prea m-am saturat, sau m-am imbatat, sau nebuneste am ras, sau ceva rau am cugetat, sau frumusete straina am vazut si cu dansa mi-am ranit inima, sau ce nu se cade am grait, sau de pacatul fratelui meu am ras, iar pacatele mele sunt nenumarate, sau de rugaciune n-am ingrijit, sau altceva rau am facut si nu-mi aduc aminte; ca acestea toate si mai mari decat acestea am facut.
   Miluieste-ma, Stapane si Facatorul meu pe mine lenesul si nevrednicul robul Tau, si ma usureaza, si ma slobozeste si ma iarta, ca un bun si de oameni iubitor. Ca in pace sa ma culc si sa dorm eu pacatosul, necuratul si ticalosul si sa ma inchin, sa cant si sa preaslavesc Preacinstitul numele Tau, impreuna cu al Tatalui si cu al Unuia-Nascut Fiului Lui, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunea a patra :

   Doamne Dumnezeul nostru, orice am gresit in aceasta zi : cu cuvantul, cu gandul, si cu lucrul, ca un bun si iubitor de oameni, iarta-mi. Somn cu pace si fara scarba daruieste-mi. Pe ingerul Tau cel aparator il trimite sa ma acopere si sa ma pazeasca de tot raul; ca Tu esti pazitorul sufletelor si trupurilor noastre si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Rugaciunea a cincea :

   Doamne, Dumnezeul nostru, in Care am crezut si al Carui nume mai mult decat tot numele Il chemam, da-ne noua iertare sufletului si trupului, celor ce mergem spre somn, pazeste-ne de toata nalucirea si fara intunecata dulceata. Potoleste pornirea poftelor, stinge aprinderea zburdarii trupesti si ne da in curatie a vietui cu lucrurile si cu cuvintele, ca dobandind viata cu fapte bune, sa nu cadem din binele Tau cel fagaduit, ca bine esti cuvantat in veci. Amin.

   Rugaciunea a sasea catre Maica Domnului :

   Preacurata si binecuvantata de Dumnezeu Nascatoare Marie, Maica cea buna a Bunului Imparat, varsa mila Fiului Tau si Dumnezeului nostru, spre patimasul meu suflet, si cu rugaciunile tale ma indrepteaza spre fapte bune, ca cealalta vreme a vietii mele, fara prihana sa o trec, si pentru tine Raiul sa dobandesc, Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, care esti una Curata si binecuvantata.

   Rugaciunea a saptea catre Sfantul Inger pazitorul vietii :
   Ingerul lui Hristos, pazitorul meu cel Sfant si acoperitorul sufletului si al trupului meu, iarta-mi toate cate am gresit in ziua de astazi, si de toata viclenia vrajmasului meu celui potrivnic ma izbaveste, ca sa nu manii cu nici un pacat pe Dumnezeul meu si te roaga pentru mine pacatosul si nevrednicul rob, ca sa ma arati vrednic bunatatii si milei Preasfintei Treimi si Maicii Domnului meu Iisus Hristos si tuturor Sfintilor. Amin.

   Aparatoare Doamna, pentru biruinta multumiri, izbavindu-ne din nevoi aducem tie, Nascatoare de Dumnezeu, noi robii tai. Ci ca ceea ce ai stapanire nebiruita, izbaveste-ne din toate nevoile, ca sa strigam tie : Bucura-te, Maica, pururea Fecioara !

   Fecioara, care esti pururea slavita, de Dumnezeu Nascatoare, Marie, Maica lui Hristos Dumnezeul nostru, primeste rugaciunile noastre si le du Fiului Tau si Dumnezeului nostru, ca sa mantuiasca si sa lumineze, pentru tine, sufletele noastre.

   Toata nadejdea mea spre tine o pun Maica a lui Dumnezeu, pazeste-ma sub acoperamantul tau.

   De Dumnezeu Nascatoare Fecioara, nu ma trece cu vederea pe mine pacatosul, celui ce-mi trebuieste al tau ajutor si a ta folosinta, ca spre tine nadajduieste sufletul meu si ma miluieste.

   Rugaciunea Sfantului Ioanichie :
   Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Sfantul Duh, Treime Sfanta, marire Tie !

   Apoi :
   Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru.

   Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut, pe tine cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu te marim.
   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

   Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale preacuviosilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor Tai, mintuieste-ma pe mine pacatosul.

   Rugaciunea Sfantului Ioan Damaschin ( Aceasta sa o zici aratand spre patul tau ) :

   Stapane, Iubitorule de oameni, au doara nu-mi va fi mie acest pat groapa ? Sau inca vei mai lumina cu ziua ticalosul meu suflet ? Iata groapa imi zace inainte si iata moartea imi sta de fata. De judecata Ta, Doamne, ma tem, si de munca cea fara de sfarsit; iar a face rau nu mai contenesc. Pe Tine, Domnul Dumnezeul meu, pururea Te manii si pe Preacurata Maica ta si pe toate puterile ceresti, si pe Sfantul Inger pazitorul meu. Si stiu, Doamne, ca nu sunt vrednic de iubirea Ta de oameni, ci vrednic sunt de toata osande si munca. Ci, rogu-te, Doamne, Mantuieste-ma dupa multimea bunatatii Tale, ca de vei mantui pe cel drept, nu e deloc lucru mare, si de vei milui pe cel curat, nu-i nici o minune, ca sunt vrednici de mila Ta; ci spre mine pacatosul sa faci minuni cu mila Ta, in aceasta sa arati iubirea Ta de oameni, ca sa nu biruiasca rautatea mea, bunatatea si milostivirea Ta cea nespusa, ci precum voiesti, tocmesti pentru mine lucrul.

   Deci, cu inchinaciune pana la pamant, zi :
   Ma inchin Tie, Prea Sfanta Treime, care esti deofiinta, de viata facatoare si nedespartita : Parinte, Fiule si Duhule Sfinte; cred intru Tine, Te marturisesc si Te slavesc, Iti multumesc, si Te laud, Te cinstesc, Te preainalt si Te rog; miluieste-ma pe mine nevrednicul robul Tau pentru numele Tau. ( o inchinaciune )

   Ma inchin Tie, Prea Sfanta Treime, care esti deofiinta, de viata facatoare si nedespartita : Parinte, Fiule si Duhule Sfinte; cred intru Tine, Te marturisesc si Te slavesc, Iti multumesc, si Te laud, Te cinstesc, Te preainalt si Te rog; miluieste-ma pe mine nevrednicul robul Tau pentru numele Tau. ( o inchinaciune )

   Ma inchin Tie, Prea Sfanta Treime, care esti deofiinta, de viata facatoare si nedespartita : Parinte, Fiule si Duhule Sfinte; cred intru Tine, Te marturisesc si Te slavesc, Iti multumesc, si Te laud, Te cinstesc, Te preainalt si Te rog; miluieste-ma pe mine nevrednicul robul Tau pentru numele Tau. ( o inchinaciune )

   Ma inchin tie, Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, care ai aratat noua Lumina cea adevarata cu Nasterea ta, Imparateasa cerului si a pamantului, nadejdea celor fara de nadejde, ajutatoarea neputinciosilor si impacarea cu Dumnezeu a tuturor pacatosilor. Tu ma acopera si ma apara de toate nevoile si impresurarile sufletesti si trupesti, si-mi fii folositoare cu prea puternicele tale rugaciuni. ( o inchinaciune )

   Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, primeste aceasta putina rugaciune si o du Fiului tau si Dumnezeului nostru, ca sa mantuiasca si sa lumineze pentru tine, sufletele noastre. ( o inchinaciune )

   Toate Puterile ceresti : Scaunelor, Domniilor, Incepatoriilor, Stapaniilor, Puterilor, Heruvimilor, Serafimilor, Arhanghelilor si Ingerilor, rugati-va lui Dumnezeu pentru mine pacatosul, rogu-ma si ma cucernicesc voua. ( o inchinaciune )

   Sfinte si Mare Proorocule Ioane, Inaintemergatorule si Botezatorul Domnului, cel care ai patimit pentru Hristos si ai luat indrazneala catre Stapanul, roaga-te pentru mine pacatosul ca sa ma mantuiesc pentru rugaciunile tale. ( o inchinaciune )

   Sfintilor ai lui Dumnezeu : apostolilor, proorocilor, mucenicilor, arhiereilor, pustnicilor, tematorilor de Dumnezeu, dreptilor, locuitorilor in pustie, calugarilor, patriarhilor, si toti Sfintii care ati patimit pentru Hristos si ati castigat indrazneala catre Stapanul, rugati-va pentru mine pacatosul, ca sa ma mantuiesc cu rugaciunile voastre. ( o inchinaciune )

   Sfinte Ioane Gura de Aur, cu Vasile cel Mare, cu Grigore de Dumnezeu cuvantatorul, cu facatorul de minuni Nicolae si cu toti Sfintii incepatorii preotiei, ajutati-mi si ma miluiti cu rugaciunile si cu ajutorul vostru. ( o inchinaciune )

   Toate Sfintele Femei : Mironosite, Tematoare de Dumnezeu si fecioare, care ati slujit lui Hristos cum se cade, rugati pe Dumnezeu pentru mine pacatosul. ( o inchinaciune )

   Cea nebiruita si dumnezeiasca putere a cinstitei si de viata facatoarei Crucii Domnului, nu ma lasa pe mine pacatosul, ci cu puterea ta ma acopera de toata ispita cea trupeasca si sufleteasca. ( o inchinaciune )

   Preacurata Stapana, de Dumnezeu Nascatoare, nadejdea tuturor crestinilor, pentru ca alta indrazneala si nadejde nu am, fara numai pe tine, cea cu totul nevinovata Stapana mea si Doamna de Dumnezeu Nascatoare, Maica lui Hristos, Dumnezeului meu, pentru aceea ma rog : miluieste-ma si ma izbaveste de toate rautatile mele, si roaga pe Milostivul tau Fiu si Dumnezeul meu ca sa miluiasca ticalosul meu suflet, sa ma izbaveasca de vesnicele munci, si sa ma invredniceasca Imparatiei Sale. ( o inchinaciune )

   Sfinte Ingere, pazitorul meu, acopera-ma cu aripile bunatatii tale, izgoneste de la mine toata lucrarea cea rea a diavolului si roaga pe Dumnezeu pentru mine, pacatosul.

   Si in urma, vrand sa sezi pe asternut, zi aceasta :

   Lumineaza ochii mei Hristoase Dumnezeule, ca nu cumva sa adorm in moarte, ca nu cumva sa zica vrajmasul meu : intaritu-m-am asupra lui.

   Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh

   Sprijinitor sufletului meu fii, Dumnezeule, ca umblu prin mijlocul a multor curse, izbaveste-ma de dansele si ma mantuieste, Bunule, ca un Iubitor de oameni.

   Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Preaslavita Maica a lui Dumnezeu, care esti mai sfanta decat sfintii Ingeri, neincetat te cantam cu inima si cu gura, marturisind ca tu esti de Dumnezeu Nascatoare, caci cu adevarat ne-ai nascut noua pe Dumnezeu intrupat si te rogi neincetat pentru sufletele noastre.

   Vrand sa te culci in asternut, fa-ti semnul Sfintei Cruci drept pe fata ta, saruta cruciulita ce o porti la pieptul tau cu credinciosie si ingradeste-ti asternutul cu semnul Sfintei Cruci, zicand :

   Rugaciunea Sfintei Cruci

   Sa Se scoale Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui, sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul; cum se topeste ceara de la fata focului, asa sa piara diavolii de la fata celor ce iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii si zic cu veselie : Bucura-te prea cinstita si de viata facatoarea Crucea Domnului, care izgonesti pe diavoli cu puterea Celui ce S-a rastignit pe Tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, si S-a pogorat la iad si a calcat puterea diavolului si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot pizmasul.
   O ! Preacinstita si de viata facatoarea Crucea Domnului, ajuta-mi cu Sfanta Doamna Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu si cu toti sfintii in veci.
   Amin.

   Apreciază

 11. CLAUDIA zice:

  Buna ziua,va rog abia am dat peste aceasta pagina !Care este exact rugacinuea completa cap/coada?PRAVILA DE RUGACIUNE “BOGORODICINAIA”Cum se face?Va multumesc anticipat Doamne ajuta la totii!

  Apreciază

 12. Elena zice:

  Buna ziua , Claudia!

  Pravila de rugaciune ” Bogorodicinaia” se realizeaza in felul urmator :

  La inceputul pravilei se spun rugaciunile :
  « Tatal nostru, Carele esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in Cer asa si pre pamant. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pre noi in ispita ci ne izbaveste de cel viclean. »

  « Usa milostivirii deschide-o noua, Binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu, ca sa nu pierim noi, cei ce nadajduim intru Tine, ci sa ne mantuim prin Tine din nevoi, ca Tu esti mantuirea neamului crestinesc. »

  « Mantuieste, Doamne, pre parintele meu duhovnicesc (numele) si pre toti fiii lui duhovnicesti si pre fratii nostri intru Hristos si pre toate rudeniile cele dupa duh si dupa trup, intareste-i, apara-i si miluieste-i, da-le mangaiere in scarbe si vindecare de boale. Doamne ! Trimite-i lui harul Sfantului Duh si pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu ajuta-ne, Doamne, sa ne indreptam viata si sa ne mantuim sufletele noastre. Amin ! »

  Daca nu ai un inca un parinte duhovnic poti sa te rogi pentru parintele tau de botez.

  1.Spui de 10 ori rugaciunea : Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucură-Te ! Ceea ce eşti plină de har, Marie, Domnul este cu Tine. Binecuvântată eşti Tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui Tău, că ai născut pre Mântuitorul sufletelor noastre».

  Te opresti si spui “Tatal Nostru”,”Usa milostivirii” si rugaciunea de dupa primele 10 rugaciuni.

  2.Apoi spui de inca 10 ori rugaciunea “Nascatoare de Dumnezeu…..” si ai ajuns la 20 .

  Te opresti si spui “Tatal Nostru” ,”Usa milostivirii” si rugaciunea de dupa 20 de rugaciuni (adica O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-i si intoarce-i in Biserica Ortodoxa pre cei rataciti si cazuti robi ai Tai ( numele).

  3.Apoi spui de inca 10 ori rugaciunea “Nascatoare de Dumnezeu….” si ai ajuns la 30 .

  Te opresti spui “Tatal Nostru”,”Usa milostivirii” si rugaciunea de dupa 30 de rugaciuni .

  4.Apoi inca de 10 ori “Nascatoare de Dumnezeu ….” si ai ajuns la 40 …….

  Si continui tot asa pana la 150.Toata rugaciunea dureaza cam 1ora .Sa te folosesti de un metanier ca sa poti numara usor .

  Maicuta Domnului sa te ocroteasca!<3

  Apreciază

 13. Ecaterina zice:

  Buna seara, cine mä poate ajuta cu un sfat sau o vorbä bunä. Am un fecior – 31 ani, este cäsätorit si are doi copii. Sotia sa este foarte cum se cade iar copii – doi ingeri. De aproape un an bea färä oprealä , face Probleme mari in Familie si din cauza asta suferim toti. Stie cineva la care Sfinti sä mä rog ca sä-mi salvez copilul si familia sa

  Apreciază

  • Elena zice:

   Doamne ajuta!
   Sa cititit in fiecare zi Acatistul Maicii Domnului-Potirul nesecat.Sa va rugati pentru fiul dumneavoastra permanent.Sa mergeti sa vorbiti si cu un preot.
   Maicuta Domnului sa va fie alaturi!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s