Sfaturile Maicutei Domnului catre Sfantul Vasile cel Mare

„De-ți este voia să-ți fiu prieten și să-ți fiu ajutătoare în toate nevoile tale, ascultându-te pe tine ori de câte ori te vei ruga, lasă-te de băutura vinului și de toată băutura și așa mă vei avea pe mine grabnic ajutătoare”.

Imagine

Odinioară, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, arătându-se Sfântului Vasile cel Mare, i-a zis: „De-ți este voia să-ți fiu prieten și să-ți fiu ajutătoare în toate nevoile tale, ascultându-te pe tine ori de câte ori te vei ruga, lasă-te de băutura vinului și de toată băutura și așa mă vei avea pe mine grabnic ajutătoare”. Sfântul Vasile primind această poruncă de la Maica Precista, n-a mai băut vin și nici o altă băutură, până la moartea sa.

Și așa s-a făcut prieten Maicii Domnului și a primit ajutor de la Dânsa în multe nevoi și treburi.

(Protos. Nicodim Măndiță, Minunile Maicii Domnului, Editura Agapis, pp. 198-199)

sursa doxologia.ro

Acest articol a fost publicat în Cuvinte despre Maica Domnului ale Sfintilor Parinti și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sfaturile Maicutei Domnului catre Sfantul Vasile cel Mare

 1. Mariana zice:

  Maica Domnului m-a ajutat și pe mine foarte mult atunci cind toți s-au întors cu spatele, ciar și părinții care ți-au dat viață.
  Ea m-a ,,înfiat”și mi-a ascultat toată durerea mea, m-a ,,strîns în brațe” și m-a mîngîiat atunci cind î-mi era mai greu. Mi-a dat răbdare, liniște sufletească, încredere, iubire, iertare, servici, un soț care ma iubește și care m-a susținut în acele momente grele din viața mea.
  Într-o noapte am avut o revelație, în care a apărut Maica Domnului pe cer, luminînd ca un soare pămîntul și mi-a cerut insistent să-i cos cu biser o icoană a Acoperămîntului Ei, care am cumpărat-o pentru mine. Inițial am vrut să cumpăr alta dar asta m-a atras și cînd am ajuns acasa am realizat că nu e aceia care o căutam.
  mi-a zis că dacă vreau să mă ajute să-i cos icoana aceasta și încă una, dar să fie de culoare albastră și să se combine foarte bine înpreună, să fie într-o ramă și să i-o dau Ei.
  Aceasta a avut loc înainte de postul paștelui, cu multe ispite și a durat pînă la sărbătoarea Adormirea Macii Domnului.
  După ce am terminat de cusut, am realizat că nu mai am scolioză și senzația că toate problemele mele au dispărut ca cu mîna, cu toate că nu sunt așa de ușor rezolvabile.Dar de la Maica Domnului te poți aștepta la orce.
  Mulțumesc măicuța mea că nu m-ai ambandonat și m-ai ajutat să mă apropii de ceredință!
  Tot timpul cînd i-am cerut ajutorul Ea m-a auzit și mi-a spus ce să fac.
  Am uitat să menționez că prima dată cînd mi-a venit în zis, în urmă cu vre-o 6 ani mi-a zis că oricînd voi avea vre-o problemă să mă rog la Ea și o să mă ajute. Și așa și a fost, iară-și mi-a arătat drumul cănd m-am rătăcit.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s