RUGACIUNE CATRE PREA SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU SI PURUREA FECIOARA MARIA

RUGACIUNE CATRE PREA SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU SI PURUREA FECIOARA MARIA

Rugaciunea de fata este una din rugaciunile iubite de marii parinti care au trait in smerenie. Cuviosul Parinte Paisie Olaru de la Manastirea Sihastria o recomanda cu dragoste fiilor sai duhovnicesti ca sa o citeasca cat mai des si sa se bucure de ajutorul Maicii Domnului. (Este o rugaciune foarte rara).

Milostivirea si ajutorarea noastra a crestinilor! De tine se bucura ingerii, tie iti slujesc Arhanghelii, bucura-te, mangaierea celor intristati si sprijinirea orbilor, induratoarea si aparatoarea robilor tai. Bucura-te, scaune sfinte, Tronul celui Prea inalt. Bucura-te, palat desfatat al Imparatului tuturor. Bucura-te, Doamna Maria, ceea ce esti Turn cu multe impletituri de aur. Bucura-te, catedra a imparatului tuturor care stralucesti mai mult ca razele soarelui. Fara prihana Stapana, pe mine carele port si cinstesc cu evlaie aceasta sfanta rugaciune, pazeste-ma sub acoperamantul tau, in mainile tale imi pun sufletul. O, maica fecioara, fara prihana stapana, stalpul si intarirea credintei noastre. Bucura-te, mireasa nenuntita, Maica fara de barbat si fara de prihana pururea fecioara, ceea ce ai tinut pe mainile tale si ai purtat in brate pe Acela ce tine in palma cerul si pamantul si pe toate le cuprinde. Tu fii mie, robului tau, ajutatoare si aparatoare, si ma pazeste de toate relele pe pamant, daruieste-mi mie ani multi ca si oarecand lui Ezechia si-mi lungeste viata ca sa te laud si sa te slavesc in veci, amin.

O, stapana ingerilor si Doamna lumii, ceea ce esti plina de dar, Domnul este cu tine. Imparateasa imparateselor, Doamna doamnelor si Sfanta sfintelor, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita decat Serafimii, acopera-ma si ma pazeste pe mine, robul tau, care te laud si-ti zic: Bucura-te, nastrapa cu totul de aur, ceea ce ai primit pe Hristos, Mana cea dumnezeiasca. Bucura-te, Fecioara Marie, ajutatoarea celor pacatosi, bucura-te rug neansufletit si nears. Bucura-te, Munte netaiat si Palat desfatat, bucura-te, a mucenicilor floare mirositoare. O, maica fecioara, ajuta-mi mie robului tau, cel ce ma rog cu credinta, ca s-au intunecat ochii mintii mele de norii cei grei ai pacatelor, si tu, Preasfanta Fecioara, incinge-ma cu puterea cinstitei si de viata facatoarei cruci a Fiului tau si Domnului nostru Iisus Hristos si ma indrepteaza a ma duce pe calea cea buna catre mantuirea sufletului meu.

O! si voi Sfintii Ingeri Mihail si Gavril, cei ce stati pururea inaintea Maririi lui Dumnezeu, si tu ingere, pazitorul sufletului meu, ajutati-mi mie, pacatosului.

O, preaslavita stapana, de Dumnezeu Nascatoare Fecioara! Tu, ceea ce esti nadejdea celor deznadajduiti, Doamna mea cea buna si induratoarea mea cea mai stralucita si mai curata decat razele soarelui si slavita mai presus de inaltimea cerurilor; fara de asemanare mai cinstita decat Heruvimii si Serafimii, slava proorocilor, povatuirea apostolilor, lauda cuviosilor, bucuria mucenicilor si intarirea pustnicilor, podoaba lui Avraam, a lui Isaac si a lui Iacov, roua lui Ghedeon si Moisi, adunarea patriarhilor si a tuturor sfintilor, sfesnic purtator de lumina dumnezeiasca, cadelnita de aur, nastrapa care ai primit mana cerului, chivotul cel cu adevarat dumnezeiesc al legii, prea sfanta si povatuitoarea mea. O, rug nears, loc de incapere al celor ce alearga la tine, ceea ce esti toiagul cel odraslit al lui Aaron, si floarea care din samanta lui David si din coapsele tale ai rasarit noua pe Hristos Mantuitorul si Dumnezeul tuturor, Cel ce intrupandu-se din tine cheile fecioriei tale nu le-a stricat, si incheieturile tale nu le-a miscat, ci precum inainte de nastere ai fost fecioara, asa si dupa nastere ai ramas fecioara. O Preasfanta, preacurata si preanevinovata si neantinata Fecioara, roaga pe Hristos, fiul Tau si Dumnezeul nostru, pentru mine pacatosul, ca tu esti ajutatoarea pacatosilor si celor fara de ajutor; tu esti liman celor inviforati, Mangaierea lumii si celor de prin inchisori si temnite slobozenie si scapare. Tu esti aparatoarea celor bolnavi si datatoare de sanatate. Tu esti intarirea calugarilor si nadejdea mirenilor. Tu esti rabdarea, acoperirea si apararea vaduvelor. Tu esti lauda, veselia si cununa fecioarelor.

O, Preasfanta de Dumnezeu Nascatoare! Imparateasa si doamna tuturor, apara-ma si ma pazeste sub acoperamantul aripilor tale, sa nu se laude si sa-si rada de mine satana, smintitorul sufletelor omenesti, nu lasa sa se apropie de mine intunecatul vrajmas. Miluieste-ma pe mine, pacatosul si intunecatul, cel cufundat in pacate multe, care cu uratele mele lucruri am maniat pe Facatorul meu si Dumnezeu; de aceea Doamna mea, sub acoperamantul tau alerg, si cu umilinta ingenunchind ma rog tie cu lacrimi ca sa imblanzesti pe Fiul tau, dulcele meu Iisus si datatorul de viata al tuturor; ca nu dupa multele si necuvioasele mele fapte sa ma osandeasca, ci cu indurarile si cu iubirea Sa de oameni sa ma miluiasca. O, Preacurata Maica, fa ca sa viez in Hristosul meu, ajuta-mi ca sa pot intra in lacasurile celor drepti intru imparatia cerurilor unde nu sunt lacrimi, nici scarbe, nici intristare, nici pedeapsa, nici stramtorare, ci este bucurie nesfarsita si veselia dreptilor, viata ce nu are sfarsit niciodata, ci totdeauna desfatare, indulcire, marire si stralucire! O, ceea ce esti plina de daruri, invredniceste-ma pe mine smeritul robul tau ca sa scap de toate primejdiile si necazurile, umple gura mea cu dulceata si veselie, lumineaza sufletul meu, misca buzele si limba mea ca sa te laud cu suflet plin de bucurie si cu inima sarguitoare sa-ti aduc lauda cea cereasca, care arhanghelul Gavriil a rostit-o catre tine, maica fecioara: Bucura-te, ceea ce esti plina de dar; bucura-te locas dumnezeiesc plin de lumina; bucura-te, Preafericita, ceea ce esti intre femei fecioara; bucura-te, stea prea luminoasa, Maica maicilor si fecioara fecioarelor. Bucura-te, ceea ce luminat ai nascut pe imparatul a toate; bucura-te, ceea ce ai rasarit lumina dreptatii; bucura-te, Doamna si Stapana, ceea ce esti mai inalta decat toate; bucura-te, pacea, bucuria si mantuirea lumii; bucura-te, bucuria neamului omenesc; bucura-te, propovaduirea si slava proorocilor; bucura-te, podoaba mucenicilor si cununa dreptilor; bucura-te, lauda cuviosilor si cantarea calugarilor; bucura-te, podoaba infrumusetata a arhiereilor. Bucura-te, cuantul cel de lauda al tuturor Scripturilor. Bucura-te, gradina prea slavita care ai crescut pe Hristos, trandafirul cel dumnezeiesc si margaritarul cel de mult pret. Bucura-te, ceea ce m-ai izbavit de boala cea omoratoare, bucura-te, ceea ce m-ai mantuit de cutremurul cel infricosat.

Bucura-te, lumina lumii. Bucura-te, desfatarea tuturor celor de pe pamant, bucura-te, raiul desfatarii si al nemuririi; bucura-te, zidul celor credinciosi si mantuirea tuturor; bucura-te, liman care adapostesti pe cei inviforati; bucura-te, nadejdea celor in primejdii; bucura-te, izvorul Duhului Sfant. Bucura-te, lauda noastra a smeritilor robilor tai; bucura-te, scaparea si mantuirea pacatosilor si a celor saraci si straini; bucura-te, ceea ce esti mangaierea celor jalnici; bucura-te, mijlocitoarea pacatosilor in ceasul judecatii; bucura-te, preaslavita, scaunul Facatorului meu; bucura-te, stralucirea cea prea luminoasa si lumina zilei mele; bucura-te, preacurata, ceea ce ai sfarmat capul balaurului, al incepatorului rautatii care apuca pe cei legati in iad; bucura-te, ceea ce multe bucurii ai dat lumii; bucura-te, solitoarea a toata lumea; bucura-te, prea laudata acoperitoarea si folositoarea noastra. Bucura-te, stapana, sceptrul imparatilor celor ce se roaga tie; bucura-te, marirea si bucuria tuturor preotilor; bucura-te, deschiderea usilor raiului; bucura-te, ceea ce precurmezi intristarea si dai bucurie; bucura-te, raiul care intorci din mahnire pe cei necajiti; bucura-te, cheia cerestii imparatii a lui Hristos; bucura-te, liman neinviforat si nadejdea celor deznadajduiti; bucura-te, milostivirea si ajutorarea mea, fara prihana fecioara; bucura-te, lumina cea stralucitoare ce luminezi toata lumea. Bucura-te, maica lui Hristos, Mielul lui Dumnezeu celui viu. Bucura-te, acoperamantul, bucuria si marirea noastra, ceea ce esti nadejdea noastra pe viitor; bucura-te, ceea ce ai incaput in pantecele tau pe cel neincaput. Bucura-te, ceea ce ai hranit cu lapte pe Hristos datatorul de viata, prea induratul Dumnezeu si ziditorul meu; bucura-te, dulceata cea plina de desfatare a tuturor crestinilor. Bucura-te, Maica lui Iisus Hristos, iubitorul de oameni, Dumnezeu, Caruia se cuvine marire, cinste si inchinaciune, impreuna cu cel fara de inceput al Sau Parinte, si cu Preasfantul si de viata facatorul sau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Presfanta Stapana, binecuvantata, Maica lui Dumnezeu, sub acoperamantul tau toti pamantenii mergem si cu caldura ne rugam tie, noi, nevrednicii robii tai, intampina si izbaveste tara aceasta de toate nevoile si de moarte groaznica seceratoare si pierzatoare. Stiu ca toate le poti cate le voiesti, Stapana lumii, imparateasa si doamna cerului, ceea ce esti plina de daruri si de bucurie, asculta si cauta cu milostivire nu numai la rugaciunea mea ce o aduc tie din buze necurate, ci si la purtatorii de Dumnezeu sfinti, care ii aduc mijlocitori pentru mine si rugatori.

O, sfintilor arhangheli si toate puterile ceresti, cei doisprezece apostoli ai lui Hristos Dumnezeu, Mergatorule inainte si Botezatorule Ioane, purtatorilor de chinuri patruzeci de mucenici, Stefane intaiul mucenic, Victor, Mina, Vichentie, Teodore, Dimitrie si purtatorul de biruinta Gheorghe, impreuna cu Atanasie, cu Vasile si Grigorie cuvantatorul de Dumnezeu si Ioan Gura de Aur, dimpreuna cu facatorul de minuni Nicolae, rugati-va pentru sufletele noastre.

Apoi se zice: Cuvine-se cu adevarat sa te fericim, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului Nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu te marim.

Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui Tau, ca ai nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre.

Si se fac metanii si inchinaciuni dupa putere.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Rugaciuni catre Maica Domnului și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la RUGACIUNE CATRE PREA SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU SI PURUREA FECIOARA MARIA

 1. RODICA -STEFANIA STAN zice:

  DOAMNE AJUTA
  FRUMOS SITE AVETZI
  DE MARE FOLOS .
  ACEASTA RUGACIUNE A MAICII DOMNULUI , AM COPIAT-O DE LA FEMEIE SIMPLA , CARE O AVEA , O CARTICICA FF MICA , CARE SE DADEA LA OSTASI IN TIMPUL RAZBOIULUI SA FIE PURTATA , SUBT MANTA .
  AM COPIAT-O , IN ANUL 1986 , SI AM CITIT-O ZILNIC ., DE ATUNCI SHI PANA ACUMA

  AM MEREU ASUPRA MEA , CAIETUL , CARE AM SCRIS-O .
  ESTE O RUGACIUNE , CARE NICIODATA , CAND O CITESC , NU-MI FUGE GANDUL IN ALTA PARTE , O CITESC CU MARE DRAG , SI MARE CONCENTRARE …
  AM COPIAT-O SHI ACEASTA RUGACIUNE , CA ARE SCRIS CEVA IN PLUS ,
  MULTA SANATATE , PACE , SHI FERIRE DE TOT RAUL , PE TOATA LUMEA SHI PE NOI .
  SA NE RUGAM UNII PENTRU ALTZII .. ASHA VOM AVEA MAI BINE .
  DOAMNE AJUTA !
  RE. ITALIA
  RODICA-SHTEFANIA ( MAMA A TREI COPIII , SHI O NEPOTZICA …, DEOCAMDATA )

  Apreciază

  • Elena zice:

   Va multumesc din suflet pentru mesajul dumneavoastra .
   Acelasi lucru il simt si eu cand citesc aceasta rugaciune ,o bucurie in suflet.
   O rugaciune care imi e foarte aproape de suflet este si cea de la Manastirea Nicula ,pe care v-o trimit .

   Maicuta Domnului sa va ocroteasca familia ,copiii si nepotica.Sa va bucurati de multi nepotei .

   RUGĂCIUNE DE LA MĂNĂSTIREA NICULA

   Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare spre tine îmi îndrept gândul, inima şi toate simţurile şi te rog cu lacrimi:

   Până când Măicuţă a milostivirii va fi această durere necontenită pe pământ?

   Până când vrăjmaşii nevăzuţi ai neamului omenesc vor da lovituri atât de puternice bieţilor oameni?

   Până când vor pângări şi vor necinsti trupurile, sufletele şi vieţile lor, înşelându-i ca să nu cunoască adevărul, să nu îndeplinească poruncile divine şi să nu dea slavă şi cinste pururi măritului Dumnezeu Cel în Treime închinat: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt?

   Ridică-te Stăpână Atotbună şi zdrobeşte pe vrăjmaşii noştri şi ai Fiului Tău iubit Iisus Hristos, îngrozindu-i cu nebiruita-ţi sfinţenie, îndreptându-ne pe cărările mântuirii, ca să dăm mereu mărire lui Dumnezeu!

   Roagă-te Fecioară pentru Sfânta Biserică, pentru propovăduirea evangheliei pe întreg pământul, pentru poporul acesta, conducătorii lui, rudele mele, pentru văduve, orfani, bogaţi, săraci, necăjiţi, bolnavi, pentru cei prigoniţi pentru credinţă, pentru salvarea celor ce au rătăcit în secte, pentru cei răposaţi!

   Ajută-ne să ne pocăim toţi oamenii de păcatele noastre, să iubim Biserica, să ne spovedim adesea, să renunţăm la păcate, vicii şi necredinţă!

   Ajută-ne să nu fim insensibili la chemarea divină a blândului tău Fiu care a venit să sufere chinuri barbare pentru bietele oiţe rănite atât de mult de vrăjmaş!

   Roagă-te Măicuţă Sfântă şi pentru aceste nevoi ale mele ( rosteşte necazurile pe care le ai şi dorinţele pe care vrei să ţi le îndeplinească Maica Domnului)!

   Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, în vecii vecilor! AMIN!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s