Sa avem mereu o candela aprinsa la icoana Maicii Domnului

În coltisorul de rugãciune trebuie sã avem neapãrat o candelã aprinsa la icoana Maicutei Domnului . Se va folosi candela cu ulei si fitil. Nu este potrivit sã se foloseascã beculete, pentru cã adevãrata candelã, ca si lumânarea, trebuie sã foloseascã spre ardere ulei curat sau cearã curatã. Beculetul este de frumusete. Candela nu este pentru frumusete, ci pentru lucrare. Candela este lumina de veghe, de priveghere, pe care ar trebui sã o tinem tot timpul aprinsã în casã.

Imagine

Candela aprinsa la Icoana Maicii Domnului, inseamna rugaciune continua.” Sa nu lipseasca cadela aprinsa din fata icoanei Maicii Domnului ! „spunea Parintele Ilie Cleopa.

Arderea uleiului în candela reprezinte modesta noastră jertfa pe care o aducem lui Dumnezeu şi sfinţilor, este semn ca în casă lumina credinţei nu se stinge niciodată.

Imagine

Rugăciune la aprinderea candelei

Prea Sfântă şi Înaltă Treime, primeşte dragostea mea înaintea ta şi arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele şi şterge mulţimea răutăţilor mele şi dă-le îngropării şi uitării Tale, Doamne. Amin!
Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu şi o du înaintea Fiului şi Dumnezeulului nostru pentru iertarea păcatelor noastre!
Amin!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Cuvinte despre Maica Domnului ale Sfintilor Parinti și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s