RUGACIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI AXIONIȚA DE LA MĂNĂSTIREA SIHĂSTRIA

Imagine

 

RUGACIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI AXIONIȚA DE LA MĂNĂSTIREA SIHĂSTRIA

Strajă nebiruită ești mănăstirii Sihăstria și tuturor creștinilor nădejde neînfruntată în necazuri și primejdii. Ca Una Ce ai luat în urechile inimii glasul cel îngeresc și ai zămislit pe Cuvântul vieții, pleacă și nouă păcătoșilor urechea Ta, auzind suspinurile inimilor celor necăjite.
Ceea Ce ești mai presus de ceruri, ridică și mintea noastră cea stricată de păcat la înălțimea cunoștinței de Dumnezeu, izbăvindu-ne din mrejele grijilor pământești peste măsură. Ceea Ce ai purtat în brațe pe Cel Ce cu mâna Sa a ridicat pe Adam din iad, întinde-ne și nouă mână de ajutor și ne scoate la lumina pocăinței. Ceea Ce primești laudele glasurilor îngerești fără încetare și nu Te desparți nici de inimile apăsate de suspinurile întristării, primește și neputincioasele noastre cuvinte și ne dă ajutor în încercările noastre. Îndreptează gândurilșe noastre în căile pocăinței și întărește pașii cugetului nostru pe piatra smeritei cugetări, ca să ne izbăvim de tirania patimilor.
Cu ale Tale rugăciuni scoate-ne pe noi din prăpastia morții și îngrădește sufletele noastre cu stâlpii înțelepciunii, ca să nu ne depărtăm de staulul Cuvântului și să nu ne pierdem pe calea cea largă a desfătărilor lumești. Păzește mănăstirea Ta de toată primejdia și lăcașurile sufletelor creștinilor le împodobește cu razele rugăciunilor Tale. Nu ne lăsa pe noi lipsiți de ocrotirea Ta de Maică, ci todeauna ne fii nouă înaintemergătoare pe calea mântuirii, ca să ne izbăvim de toată ispita celui rău.
Fiind Tu mireasmă a Raiului în care a răsărit Floarea Hristos, cu mireasma rugăciunilor Tale alungă mirosul cel greu al patimilor noastre și ne arată pe noi biruitori asupra patimilor. Din toate primejdiile izbăvește pe monahii care bine senevoiesc în sfântul Tău lăcaș și pe creștinii care Te au în lume mare folositoare în toată vremea vieții, nădăjduind să primească din mâinile Tale cununa cea nestricăcioasă a slavei celei cerești.
Dăruiește-ne nouă înțelepciune ca în toată vremea să Te lăudăm cu mulțumire și să aducem neîncetată slavă Părintelui Luminilor spre mântuirea sufletelor noastre. Amin.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Rugaciuni catre Maica Domnului și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s