Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Igorevskaia” -5 iunie

Imagine

Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Igorevskaia” -5 iunie 

Numele Icoanei Igorevsk a Maicii Domnului, sarbatorita la 5 iunie, provine de la un print, Igor Olegovici, mult-patimitorul, care a fost martirizat exact In fata Icoanei, In timpul Sfintei Liturghii, pe cand se ruga, la 19 septembrie 1147. Originile icoanei sunt grecesti, avand In plus o inscriptie apartinand Sfantului Igor.

Traditia pune astfel In legatura aceasta Icoana a Maicii Domnului cu Printul Igor Olegovici de Chernigov si Novgorod-Severskii. Printul Igor a fost una din victimele luptei princiare pentru tron, din Rusia. El a fost mai Intai Intemnitat de marele Duce Iziaslav II Mstislavici In manastirea Vidubitskii a Sfantului Mihail de langa Kiev si mai apoi, sub stricta supraveghere, In manastirea Pereiaslavl a Sfantului Ioan.

Aici a fost obligat sa se calugareasca, sub numele de Gavriil, fiind chiar bolnav. Ulterior a fost Insa ucis, de teama unei parti a populatiei Kievului ca va accede la ducat. De fapt, printul nu mai avea niciun gand de domnie, dedicat postului, rugaciunii, Intr-un proces de pocainta. Dar nimeni nu credea acest lucru.

Icoana martora la evenimente este cunoscuta drept una dintre cele facatoare de minuni si cinstita la 5 iunie, zi In care sfintele moaste ale Printului Igor au fost Inmormantate cu toata cinstea (1150).

In timpul ocupatiei Kievului, in 1941, icoana a disparut, dar memoria si cinstirea ei s-au pastrat.

sursa: Lacasuri Ortodoxe

 

Imagine

 

Imagine

 

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s