Nu neglijați rugăciunea de dimineață!

Imagine

Nu neglijați rugăciunea de dimineață!

Dimineaţa moţăiţi, şi ca atare nu vă rugaţi, sau vă rugaţi la plesneală… Este foarte rău. Rugaţi-vă puţin, însă aşa cum trebuie, după toată rânduiala rugăciunii. Dacă întârziaţi cu trei minute acolo unde vă grăbiţi să ajungeţi, nu este mare lucru! Aşadar, rugaţi-vă neapărat aceste trei minuțele dimineaţa, în atare caz, n-aveţi de ce vă apuca să citiţi rugăciuni după carte sau pe dinafară… rugaţi-vă cu propria gândire şi propriile cuvinte. Puneţi-vă în faţa lui Dumnezeu…

Dați-I mulţumită că v-a păzit în vremea somnului şi că v-a dat să vedeţi din nou lumina Sa şi să mai trăiţi o vreme… fiindcă mulţi se culcă, dar de sculat nu se mai scoală.

Cereţi de la El binecuvântare pentru treburile zilei care începe, ca să vă arate pe cele bune şi să vă ferească de cele rele… Chemaţi-o pe Maica Domnului, chemaţi pe îngerul păzitor, pe sfânta a cărui nume îl purtaţi şi pe sfinţii toţi…

Rugaţi-vă pentru mama, fratele, rudele şi cunoscuţii voştri; pomeniţi-i şi pe cei adormiţi. După aceea, încredinţându-vă voii lui Dumnezeu, mergeţi la treburile pe care le aveţi, străduindu-vă în tot chipul să nu uitaţi că înaintea feţei lui Dumnezeu umblaţi…

Sfântul Teofan Zăvorâtul

doxologia.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Invataturi ale Sfintilor Parinti și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Nu neglijați rugăciunea de dimineață!

 1. livia zice:

  Multumesc Preasfinta Nascatoare de Dumnezeu pentru toate binefacerile primite. M-am rugat sa fii mijlocitoarea noastra catre tatal ceresc, sa vina-n ajutorul nostru si sa ne de-a sanatate.
  Am primit ajutorul tau, ajutorul de la Bunul Dumnezeu, iti multumesc si voi continua sa ma rog pentru toata familia mea. Mare este puterea ta Doamne, ajuta-ne si ne iarta de ceeace am gresit si-am pacatuit cu voie, fara voie. Binecuvinteaza-ne dupa mare mila ta, auzi-ne si ne miluieste.
  Rugaciunile Maicii Domnului sint de mare folos, sint puternice si-am simtit ajutorul tau in toate momentele grele. Multumesc Sfinta Fecioara, impreuna cu Sfintul ierarh Nectarie, Sfinta Parasciva,Sfintul Efrem cel nou, Sfintul Nicolaie,Sfintul Arsenie Boca, Sfintul mare mucenic Pantelimon, pentru tot ajutorul. Multumesc din suflet.

  Apreciază

 2. livia zice:

  Rugaciunile de dimineata ne dau ajutor pe toata ziua. Multumim, Doamne!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s