Biserica Ortodoxa prăznuieşte astăzi ~Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul ~ 24 iunie

Troparul Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul

Proorocule şi Înaintemergătorule al venirii lui Hristos, după vrednicie a te lăuda pe tine nu ne pricepem noi, cei ce cu dragoste te cinstim; că nerodirea celeia ce te-a născut şi amuţirea părintelui tău s-a dezlegat, întru slăvită şi cinstită naşterea ta şi Întruparea Fiului lui Dumnezeu lumii se propovăduieşte.

Imagine

Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul 

Sfinte Ioane, Sfinte Botezatorule, tu, care ai fost chemat inca dinainte de nastere ca sa faci voia Domnului si sa-i pregatesti pe oameni pentru venirea Fiului Sau, Iisus, Mantuitorul nostru, care pentru noi s-a urcat pe cruce, pentru izbavirea noastra si pentru impacarea noastra cu Dumnezeu.
Tu care, asemenea marelui prooroc Ilie, ai adus Cuvantul Domnului printre oameni si ai pregatit multimile pentru venirea Lui, iar oamenii primeau botezul pocaintei de la tine, in semn de dragoste pentru cuvantul lui Dumnezeu.
Tu, caruia Tatal ceresc ti-a destainuit pe Fiul Sau inaintea tuturor, iar tu l-ai facut cunoscut ucenicilor sai, spunand: “Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii”.
Tu, care in fata Hristosului te-ai smerit spunand: “El trebuie sa cresca iar eu sa ma micsorez”.
Roaga-te pentru iertarea pacatelor mele, savarsite cu voia sau fara de voia mea, cu vorba, cu fapta sau cu gandul si mijloceste pentru mantuirea mea in fata Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh. Amin.

 

Rugaciune catre Sfantul Ioan Botezatoru ( II)

Sfinte Proorocule Ioane, cel ce in adancul Iordanului ai botezat pe Adancul milostivirii si vazand repejunile raului, valuri de infricosare au inceput sa se inalte in inima ta, alunga viforul patimilor din sufletul meu si daruieste inimii mele corabia si adierea rugaciunii, ca sa plutesc deasupra ispitelor acestei vieti, iar mintea mea cea innourata de ganduri rele o trage cu legatura cugetarii smerite spre seninul vederii Soarelui Hristos.

Amin

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Invataturi ale Sfintilor Parinti și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s