Cantari de lauda pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu :

În timpul Sfintei Liturghii, alături de Mîntuitorul Iisus Hristos, la loc de mare cinste se află Sfînta Fecioară Maria. Imediat după epicleză, cînd se sfinţesc Darurile în „Trupul şi Sîngele Domnului Iisus Hristos”, în Biserică se cîntă, laLiturghie, următoarea cîntare în cinstea Maicii Domnului:

„Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru, Ceea ce eşti mai cinstită decît heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decît serafimii, care, fără stricăciune, pe Dumnezeu Cuvîntul L-ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim”.

Din aceste cuvinte liturgice reiesc clar că Fecioara Maria este preţuită mai mult decît toţi îngerii şi decît toţi sfinţii din ceruri. Tot Universul se bucură de prezenţa şi de lucrarea Maicii Domnului pentru mîntuirea noastră. Acest lucru reiese din Axionul care se cîntă la liturghia Sfîntului Vasile cel Mare:

 

„De tine se bucură, ceea ce eşti plină de har, toată făptura, soborul îngeresc şi neamul omenesc, ceea ce eşti biserică sfinţită şi rai cuvîntător, lauda fecioriei, din care Dumnezeu S-a întrupat şi prunc S-a făcut, Cel ce este mai înainte de veci. Că braţul tău, scaun l-a făcut şi pîntecele tău, mai desfătat decît cerurile l-a lucrat. De tine se bucură, ceea ce eşti plină de har, toată făptura, mărire ţie”.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Rugaciuni catre Maica Domnului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s