MINUNILE MAICII DOMNULUI DE LA NICULA !

maicuta de la nicula

 

MINUNILE MAICII DOMNULUI DE LA NICULA !

Arhimandrit Andrei Coroian

10. O femeie de lângă Ileanda, pe nume Pintea Maria era aşa de bolnavă, încât carnea trupului său incepu-se să putrezescă .Fiindcă răspândea un miros îngrozitor,vara o îngrop-au zece-cinsprezece centimetri în pământ,pentru a fi tras mirosul din trupul ei bolnav.În timpul unui an de zile ea s-a rugat mereu Maicii Domnului pentru vindecare.La cerea ei stăruitoare, a fost adusă la mânăstirea Nicula.,unde i s-a făcut Taina Sfântului Maslu, în biserica de lemnm a mânăstirii.După săvârşirea Tainei Sfântului Maslu a ieşit din biserică pe picioarele sale.Apoi a mers în biserica mare a mânâstirii,unde este sfânta icoană, închinându-se şi mulţumind lui Dumnezeu şi sfintei Fecioare Maria,pentru vindecarea sa.

 

11. În anul 1908,de praznicul pogorârii Sfântului Duh ( Rusaliilor) au venit la sfânta mânăstire doi soţi din părţile Clujului.La două săptămâni de la căsătoria lor, femeia nu mai putea să vorbească, rămăsese mută.După ce au făcut rugăciuni stăruitoare către Maica Domnului, în faţa sfintei sale icoane, li s-a făcut şi Taina Sfântului Maslu.În drum spre casă, osteniţi de călătorie au oprit în satul Iclod, poposind la umbra unui pom.Ridicându-se spre a-şi continua drumul, femeia a grăit: ,, Oare n-ar mai aproape să mergem peste dealul acesta ?’’.Din acel ceas a vorbit de parcă n-ar fi fost mută niciodată.

 

12. Un credincios din comuna Palatca judeţul Cluj,pe nume Gavrilă Mureşan, a fost lovit de trăsnet la data de 1 iulie 1914.Copleşit de durere a alergat la mânăstirea Nicula,cerănd ajutorul Născătoarei de Dumnezeu, ocrotitoarea pământenilor.După rugăciune şi săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, s-a întors acasă însănătoşindu-se deplin.

 

 

13.O femeie înaintată în vârstă,săracă, fără copii şi rudenii în jurul ei,zăcea oloagă în pat,neavând absolut pe nimeni care să-i poarte de grijă.Singurii ei prieteni de nădejde, erau Mântuitorul Iisus Hristos şi Sfănta Sa Maică,preacurata Fecioară Maria. Comoara ei era credinţa nezdruncinată în Părintele îndurărilor. Într-o zi a rugat pe nişte femei să ducă la mânăstirea Nicula câteva flori, pe care să le atingă de sfânta icoană a Maicii Domnului. Ea a avut un vis în care î-i vesti-se că numai aşa se va vindeca.Aducându-i-se florile atinse de icoana făcătoarei de minuni a Maicii Domnului, le-a pus sub căpătâiul ei. A doua zi când s-a trezit, s-a ridicat din pat sănătoasă, neînşelată fiind în nădejdea ei.

 

14.În anul 1924, o creştină din Gădălin comuna Apahida,pe nume Vişan Maria,era tulburată de duhuri necurate din cauza neînţelegerilor cu soacra ei.În chinurile şi durerile ei sufleteşti a ţinut post negru timp de şapte zile(din 8 până în 14 septembrie), gustând doar seara puţină hrană uscată.Apoi a pornit în pelerinaj la Nicula spre a se ruga în mânăstire, la sfânta icoană a Preacuratei Fecioare Maria, spre a fi uşurată de stâmtorările sale.Întorcându-se acasă a avut un vis,în care sfânta Fecioară i s-a arătat în slavă şi lumină negrăită,spunându-i: ,,Nu te teme’’! Încet,încet, te vei vindeca’’! Şi într-adevăr, în timp de un an de zile, femeia şi-a redobândit cu desăvârşire liniştea şi sănătatea.

 

 

15. În anii de după cel de-al doilea război mondial 1944-1962, venea anual la mânăstirea Nicula, un creştin din zona Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud. În urma bolilor şi suferinţelor acumulate în vremea războiului, a ajuns paralizat cu puţine speranţe de a mai trăi. A fost adus cu căruţa,de către membrii familiei sale, la mânăstirea Nicula pentru a se ruga şi a i se face rugăciuni, în faţa icoanei Maicii Domnului.A făgăduit lui Dumnezeu şi Preacuratei Fecioare Maria că, dacă se va vindeca gravele boli care-l stăpâneau, va face de douăsprezece ori pe jos drumul, din satul său până la mânăstirea Nicula.
În urma rugăciunilor făcute,s-a produs minunea vindecării, mergând în drumul spre casă, pe jos pe lângă căruţa cu care a fost adus. Apoi şi-a ţinut făgăduinţa cu vârf şi îndesat. A venit pe jos la Nicula, nu de douăsprezece ori cum făgădui-se ci de optsprezece. Iar distanţa pe care a parcurs-o, era de aproximativ două sute de kilometri.

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Minunile Maicii Domnului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la MINUNILE MAICII DOMNULUI DE LA NICULA !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s