Icoana Maicii Domnului „Vindecătoarea” (Tselitelnitsa) este prăznuită la 18 septembrie

icoana_maicii_domnului_vindecatoarea

Icoana Maicii Domnului „Vindecătoarea” (Tselitelnitsa) este prăznuită la 18 septembrie.

Icoana originală, cunoscută sub numele de „Tselitelnitsa” sau „Vindecătoarea” s-a aflat în Biserica Tsilkan din regiunea Kartli, Georgia. Aceasta a fost zugrăvită pe vremea Sfintei Nina, cea întocmai cu Apostolii, și luminătoarea Georgiei (14 ianuarie).

O copie a Icoanei Maicii Domnului „Vindecătoarea” se află în Mănăstirea Alexeev din Moscova, înaintea căreia se săvârșesc minuni consemnate încă din secolul al VIII-lea. Sfântul Dimitrie, Mitropolitul Rostovului (21 septembrie, 28 octombrie) a consemnat în cartea sa „Lâna rourată” minunea care a inspirat zugrăvirea acestei icoane.

Preotul Bisericii Navarninsky, Vincent Bulvinensky, se ruga întotdeauna la Icoana Maicii Domnului, atât la intrarea, cât și la ieșirea din biserică. El spunea în fața icoanei următoarea rugăciune: „Bucură-te Ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine! Binecuvântat este pântecele care L-a purtat pe Hristos și fericiți sunt sânii care L-au hrănit pe Domnul Dumnezeu, Mântuitorul nostru!”.

Într-o vreme, el însuși a suferit de o boală îngrozitoare. Limba lui începuse să putrezească, astfel încât el leșina de durere. Când își venea în fire, preotul rostea rugăciunea obișnuită către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

De îndată ce a terminat să se roage cu ardoare Maici Domnului, el a văzut la capătul patului un tânăr frumos. Preotul a înțeles îndată că tânărul este îngerul său păzitor. Îngerul l-a privit cu milă, chemând-o el însuși pe Maica Domnului să-l vindece pe bărbat.Deodată, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a apărut în camera preotului și a vindecat pe omul bolnav care i-a fost atât de credincios. Preotul s-a ridicat imediat din pat și a mers în biserică slujind din nou. Cei prezenți, care știau starea în care se afla, au fost uimiți văzând recuperarea lui.

Această minune a inspirat zugrăvirea Icoanei Maicii Domnului „Vindecătoarea” (Tselitelnitsa), icoană ce o înfățișează pe Maica Domnului stând în picioare lângă patul bolnavului.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Icoana Maicii Domnului „Vindecătoarea” (Tselitelnitsa) este prăznuită la 18 septembrie

  1. Anonim zice:

    Te caut Măicuță Sfânta Maria ajutama să te gasesc am mare nevoie de ajutorul tău de ar fi atit de simplu sati pot scrie sau vedea ajutama sa am norocul meritul sa mi alin suferinta mea fetita mea nu umbla nu vorbește eu pling incontinuu si mi tare frica oricum Maicuta mea eu am simtit binele ce mi la dat Dumnezeu si Fiul Lui cel Sfint alaturi de tine iartă ca nu stiu sa ma exprim .Amin

    Apreciază

  2. Pingback: Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Vindecătoarea” (Țelitelnița) 18 septembrie | Pagina dedicata Cinstirii Maicutei Domnului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s