Maica Domnului – femeia prin excelenţă

Maica Domnului a fost binecuvântată de Dumnezeu cu o demnitate neînchi­puită. Ea este femeia prin excelență.

Fiinţa care-L naşte pe Hristos nu este o femeie oarecare, ci este femeia prin excelenţă, care a fost binecuvântată de Dumnezeu cu o demnitate neînchi­puită. Iar Iisus nu este fiul dreptului Iosif, ci numai al Mariei, zămislit fiind „de la Duhul Sfânt” (Matei 1, 20). Legătura aceasta între zămislirea feciorelnică şi opera de răscumpărare a neamului omenesc a fost sur­prinsă şi în versetele în care se spune că „ea va naşte Fiu” (Matei 1, 20) şi că „El va mântui pe poporul Său de păcate” (Matei 1, 21). O asemenea mărturie este unică în istorie, pentru că numai prin Hristos s-a dat poporului drept credincios Împărăţia lui Dumnezeu, care „este Împărăţie veşnică”; El este Cel căruia „toate stăpâniile îi vor sluji (…) şi pe El îl vor asculta”, cum arată prorocul Daniel.

(Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, Maica Domnului în lumina Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții – O sinteză pentru omul grăbit, Editura Pars Pro Toto, Iași, 2014, p. 62)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Cuvinte despre Maica Domnului ale Sfintilor Parinti și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s