Icoana Maicii Domnului din Galata este prăznuită pe 4 iulie

icoana_maicii_domnului_din_galata

 Icoana Maicii Domnului din Galata este prăznuită pe 4 iulie.

Această icoana își are numele de la unul din cartierele Constantinopolului – Galata. Icoana s-a aflat în Biserica Maicii Domnului – Kasteliotissy, de lângă turnul Galata până în secolul al XVII-lea.

O copie fiedelă a icoanei Maicii Domnului din Galata a fost așezată în Biserica Sfântul Tihon, de lângă Poarta Arbat. Icoana era cinstită încă din secolul al XVII-lea, ca făcătoare de minuni.

Icoana Maicii Domnului din Galata a stat în biserica Sfântului Tihon până în secolul al XX-lea, când biserica a fost închisă, iar icoana făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu a fost dusă la Muzeul Antireligios al Artelor, ce funcționa în vechea MănăstireDonskoy, după care (în 1935) a fost mutată la Galeriile de Stat „Tretyakov”.

Icoana din Galata este de tip „Hodighitria” (Îndrumătoarea). Atât Maica Domnului  cât și Pruncul Hristos au pe cap coroane și în mâini însemne ale domniei.

sursa :Doxologia.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s