Adormirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului-25 iulie

1-adormirea-sf-ana-mama-maicii-domnului-6-schitul-sf-ana-din-sf-munte-athos-2

Icoana Sfintei Ana aflată la Schitul Sfintei Ana din Sfântul Munte Athos

(Sursă:http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/1//62/424/62424167)

Adormirea Sfintei Ana este praznuita in fiecare an pe 25 iulie. Sfanta Ana era fiica lui Matan. Tatal ei era din semintia lui Levi, iar mama sa din tribul lui Iuda. Prin post si rugaciune, Ana si Ioachim (sotul ei) au avut un copil la batranete – pe Fecioara Maria, pe care au dus-o la Templul din Ierusalim cand a implinit varsta de trei ani.

Sfantul Ioachim a trecut la cele vesnice la varsta de 80 de ani, iar Ana la 70 de ani, la doi ani dupa moartea sotului ei.

Sfanta Ana, mama Maicii Domnului, este socotita ocrotitoarea copiilor si a maternitații, caci ea a zamislit la batranete, dupa multe rugaciuni, lacrimi si post.

Moaştele Sfintei Ana

Piciorul stâng al Sfintei Ana a fost adus de Schitul Sfintei Ana, cel mai mare şi cel mai vechi schit din Sfântul Munte, la 26 octombrie 1666 de către Cuviosul Simeon. Ele se păastrează în biserica centrală, unde pomelnicele primite din întreaga lume sunt pomenite, cu mare ravnă şi aşezare duhovnicească. Nenumărate sunt minunile săvârşite de Sfânta Ana, mai ales în cazurile privind neputinţa naşterii de prunci.

1-adormirea-sf-ana-mama-maicii-domnului-7-moastele-piciorul-stang-de-la-schitul-sf-ana-sf-munte-3

1-adormirea-sf-ana-mama-maicii-domnului-7-moastele-piciorul-stang-de-la-schitul-sf-ana-sf-munte-3 1-adormirea-sf-ana-mama-maicii-domnului-7-moastele-piciorul-stang-de-la-schitul-sf-ana-sf-munte-2

(Sursă: http://www.crestinortodox.ro/diverse/moastele-sfintei-ana-bunica-hristos-121532.html)

De asemenea, în bisericile Sfântului Munte se mai află şi alte moaşte ale Sfintei Ana. Astfel, în biserica Mănăstirii Cutlumuş se află întregul picior drept al Sfintei Ana. În biserica Mănăstirii Stavronikita se păstrează mâna Sfintei Ana. Părţi din trupul Sfintei Ana se mai află şi în Catedrala Patriarhatului din Ierusalim şi Antiohia, în Manastirea Kykkos, din insula Cipru, cât şi în alte biserici şi mănăstiri din lume.

Troparul Adormirii Sfintei Ana – mama Maicii Domnului (25 iulie)

„Pe ceea ce a născut Viața, în pântece o ai purtat, pe curata Maica lui Dumnezeu, de Dumnezeu gânditoare, Ana. Pentru aceasta, acum la primirea cerească, unde este locașul celor ce se veselesc întru slavă, bucurându-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste iertare de greșeli, pururea fericită.”

sursa : Sfinti si Icoane

Reclame
Acest articol a fost publicat în Invataturi ale Sfintilor Parinti. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Adormirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului-25 iulie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s