ASTAZI 22 OCTOMBRIE PRAZNUIM ICOANA MAICII DOMNULUI ANDRONIC

icoana_maicii_domnului_andronic

ASTAZI 22 OCTOMBRIE PRAZNUIM ICOANA MAICII DOMNULUI ANDRONIC
Maica Domnului văzută de Evanghelistul Luca- „Andronikovskaia”

Icoana Maicii Domnului „Andronikovskaia” considerată făcătoare de minuni, se crede că s-a aflat printre bijuteriile sfinte ale împăratului bizantin Andronic al III-lea. De aici porneşte şi numele ei.
Tradiţia spune că această icoană ar fi fost pictată de către Evanghelistul Luca. Prima atestarea datează cu anul 1347, când împăratul bizantin a dăruit-o mănăstirii greceşti Monemvasia, rămânând aici până la începutul secolului al XIX-lea. În anul 1821 turcii au năvălit asupra Greciei, pustiind mai multe oraşe, inclusiv Monemvasia. Stareţul Mănăstrii, Episcopul Agapius, a reuşit să salveze doar această icoană.
Potrivit Wikipedia, după moartea sa, aceasta icoana este lăsată drept testament unei rude apropiate – consulul general rus Vlassopulo, fiul căruia a trimis-o la Odessa, ca ulterior să fie transmisă la Sankt Petersburg.
Din 1839 până în 1877 s-a aflat atât la Palatul de iarnă, cât şi la Catedrala „Sfânta Treime”. Apoi, este mutată la o o mănăstire din regiunea Tveri. În 1984 a fost furată şi dusă într-o direcţie necunoscută.
Sunt cunoscute multiple copii ale respectivei icoane, la care lumea vine pentru a se ruga de iertare de păcate şi izbăvire de bolile trupeşti şi sufleteşti.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s