Icoana Maicii Domnului a Bucuriei

11051805_939968742762195_8699729827937517547_n

Icoana Maicii Domnului a Bucuriei

(7 noiembrie)


Această icoană a Maicii Domnului numită a Bucuriei („Vzigranie”) a fost aflată în apropierea Moscovei la 7 noiembrie 1795. Nu se ştie nimic despre obârşia icoanei, ci numai de marea mulţime de minuni săvârşite dinaintea ei.
Icoane asemănătoare se află la Mănăstirea Novodevici din Moscova şi în Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos. Se pare că icoana Maicii Domnului a Bucuriei seamănă icoanei Preacuratei Maici a Domnului „Pelagonitissa”, o variantă a binecunoscutei icoane a Maicii Domnului „Glikophilosa” ( „Dulcea sărutare”) sau „Eleusa”.
Icoana este uneori numită „Pruncul săltând de bucurie”. Pomenirea sa se săvârşeşte o singură dată în an, pe 7 noiembrie.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Icoana Maicii Domnului a Bucuriei

  1. Vali zice:

    RUGACIUNE facatoare de minuni se face 9 zile la rind se aprinde o luminare alba se pune 3 dorinte una de bani si doua imposibile. (Maica iubita sfinta Fecioara din Juquila Fecioara a sperantei noastre iartami pacatele pentru ca sunt multe viata noastra ea ta, ferestene de tot raul si daca in aceasta lume de nedreptate mizerie si pacat vezi ca viata noastra a luato razna nu ne abandona. Maica iubita protezeaja pelerinii fii alaturi de noi in toate drumurile noastre acoperai cu mantia ta pe sarmanii fara ajutor ..Si piinea care le a furata deleo inapoi fii linga noi toata viata noastra si elibereazane de orice tip de pacat Amen iti multumesc Fecioara din Juquila pentru toate favorurile primite Amen se spune de 9 ori bucurate Marie.Bucurate Marie plina de har Domnul este cu tine binecuvintata esti tu intre femei si binecuvintat este rodul pintecelui tau Isus Sfinta Marie Maica lui Dumnezeu roagate pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre Amen

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s