„Minune a lui Dumnezeu! Așa ceva n-am văzut în treizeci de ani de meserie!!!“

images

Un preot din Sibiu mi-a povestit că s-a rănit cu o sapă la piept, rana atingând și mamelonul. Doctorii i-au spus că nu e nici o problemă, dar apoi rana s-a cronicizat, iar o jumătate de an mai târziu a fost diagnosticat cu cancer.

Uluit și înfricoșat, preotul nu a acceptat diagnosticul, ci a mers la Tg. Mureș și la București, peste tot primind aceeași sentință, ba mai mult spunându-i-se că boala s-a întins, având metastaze în organism. Se apropia de moarte. Înnebunit de durere, având doi copii mici, preotul nu a disperat. Auzise de la o credicioasă de icoana făcătoare de minuni de la Hadâmbu, care plânge cu mir și vindecă toată durerea și întristarea.

A plecat cu mașina la Hadâmbu, a mers toată noaptea, unde a căzut la picioarele Maicii Domnului, rugând-o să îi idea viață pentru a-și crește copiii. După o jumătate de ceas de plâns și de rugăciune, a simțit o adiere de vânt răcoritor pe fața lui, ca o mireasmă de mir ceresc, și a înțeles că Maica Domnului îl ascultase.

S-a ridicat în picioare, a mulțumit Fecioarei îndurărilor și a plecat acasă. Aici a postit post negru, numai cu apă, timp de șapte zile, rugându-se mereu Maicii lui Hristos. După cele șapte zile, a mers, cu inima strânsă, la Spital pentru o nouă expertiză.

Doctorul – care îl cunoștea – i-a zis:

“Hai Dom Părinte, te văd om serios, ce te mai controlezi atâta? Ți-am spus. Ai cancer și metastaze. Pregătește-te de moarte. Ce mai, ești om în toată firea!“.

După radiografie, doctorul plictisit, s-a uitat așa într-o doară la filme. A încremenit. Gura i s-a încleștat. Arăta speriat filmul, iar preotul nu pricepea nimic. Într-un târziu a exclamat: “Minune a lui Dumnezeu! În loc de formațiunile canceroase, nu mai sunt decât niște cicatrici. Așa ceva n-am văzut în treizeci de ani de meserie!!!“.

Preotul a izbucnit în plâns. Era atât de zdrobit de durere și de cutremur încât a căzut jos, acolo în spital și a rămas așa multă vreme. Apoi a simțit din nou adierea de lumină pe care o simțise la Hadâmbu. Așa i s-a confirmat lucrarea minunată a Maicii Domnului. S-a ridicat și a plecat acasă.

O putere nevăzută, o bucurie îi susura în suflet, un izvor de îndurări se deschisese în el. Simțea nevoia să strige pe străzi minunea întâmplată cu el, să salte de bucurie, să spună tuturor cum s-a născut din nou. Simțea nevoia să ajute și el pe alții, să dăruiască lumină și bucurie, ajutor celor în suferință. Dar știind că este neputincios, a jurat în fața icoanei Maicii Domnului că va purta cu el toată viața filmele care arătau clar că era năpădit de cancer și diagnosticul multiplu declarat indubitabil la Sibiu, la Tg. Mureș și la București, și filmele de după minune, cu cicatricile de pe trupul lui, ca niște urme de răni ale păcatului, tămăduite, miruite de mâinile Maicii lui Dumnezeu. Și oriunde se va afla a jurat că va povesti, ca un misionar, minunea cea mare pe care Maica Domnului a săvârșit-o cu el. Așa mi-a istorisit și mie. Și îmi spunea: “E atât de simplu să ceri cu toată inima! E atăt de simplu să te vindeci! E atăt de ușor să ceri de la mama ta laptele cel sfânt al vindecării“.

Oameni paralizați, bolnavi de cancer, sfâșiați de greutățile vieții sau care și-au pierdut sensul pe acest pămant, oameni cu păcate grele, cu neputință de purtat pe pământ, au cautat o ultimă alinare la icoanele făcătoare de minuni. Ajutați de cei dragi, au venit de la sute de kilometri să se roage la icoana Maicii Domnului de la Hadâmbu. Dumnezeu, pentru credincioși, este mai viu ca niciodată, iar minunile se petrec într-o taină greu de înțeles pentru o minte care nu cunoaște tainele dumnezeiești.

Din Maica Domnului Apărătoarea Noastră, ed. Ortodoxia, București 2015, p.39-41

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Minunile Maicii Domnului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la „Minune a lui Dumnezeu! Așa ceva n-am văzut în treizeci de ani de meserie!!!“

 1. Viorela zice:

  Prea Sfinta Maica si Fecioara multumim pentru tot si te rugam sa nu ne lasi nici o clipa din gria Ta de mama prea-iubitoare.
  Maica Sfinta te voi adora/venera toata viata mea. Amin.

  Multumim Elena pentru tot ce ne oferi pentru minte/suflet/gind.

  Apreciază

 2. Anonim zice:

  PREA SFINTA NASCATOARE DE DUMNEZEU MILUIESTENE SI IARTANE PE NOI PACATOSII AMIN !!

  Apreciază

 3. livia zice:

  MAICA DOMNULUI FII ALATURI SI DE MINE SI FETELE MELE- NU NE LASA CA NEPUTINCIOSI SINTEM AMIN`¡

  Apreciază

 4. Anonim zice:

  da maica domnului face minuni

  Apreciază

 5. Agache zice:

  Daca nu as fi avut incredere in Maica Domnului si fiul ei Isus Hristos,astazi nu as mai fi fost sa ma pot bucura de viata si de toti cei dragi sufletului meu! Cand te rogi cu toata fiinta ta,sfintii te asculta si nu te lasa. Multumesc in fiecare zi ,si ma rog sa fiu sanatoasa. Doamne-ajuta tuturor!

  Apreciază

 6. Carmen Paun zice:

  Măicuța Domnului, prin icoana Sa făcătoare de minuni de la Hadâmbu, a făcut o minune și în familia mea. Această icoană a plâns cu lacrimi de mir într-o noapte de vineri a anului 1999, la finalul slujbei. A început să plângă Maica Domnului, ale cărei lacrimi se opreau în bărbie, apoi a încetat. A urmat Mântuitorul, care a plâns aidoma, iar spre dimineață, au plâns cu lacrimi de mir cei 2 îngerași din icoană ( în total, minunea a durat cca. 4 ore). Nouă, persoanelor prezente, ni se părea ceva neverosimil, am rămas în biserică până la 5 dimineața, asistând, uimite, fericite și cu obrajii înlăcrimați, la această minune, înălțând un acatist sau paraclis din cărticelele de rugăciune pe care le aveam în poșete. La întoarcerea acasă, în familia mea s-a produs o minune: ceva pentru care mă rugasem timp de 8 ani, s-a împlinit!
  Sfătuiesc orice creștin, măcar o dată în viață, să ajungă să se roage și să dea Slavă lui Dumnezeu și Maicii Sale la Mănăstirea Hadâmbu!
  N.B.: Acolo se află și o icoană făcătoare de minuni a Sf. Ioan Botezătorul.

  Apreciază

 7. Anonim zice:

  PREA SFÎNTĂ NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU MILUESTENE PRE NOI.

  Apreciază

 8. Anonim zice:

  Da asa este Maica Domnului ajuta si pe mine si familia mea ne a ajutat !

  Apreciază

 9. Anonim zice:

  MAMA SFANTA SI BUNA TE ROG FIERBINTE INDEPARTEAZA PE FLAVIA DE MUSULMANU. ITI MULTUMESC BUCURIA MEA!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s