RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI PENTRU DOBÂNDIREA SMERENIEI

11051805_939968742762195_8699729827937517547_n

Cu adevărat, mai presus decât toți ai strălucit întru smerenie Preacurată, și, pentru aceasta, Te-ai învrednicit a purta în brațele Tale pe Izvorul smereniei desăvârșite, prin Care ai izbăvit lumea de flăcările mândriei celei pricinuitoare de toată căderea. Trimite picăturile rugăciunii Tale și potolește aprinderea patimilor noastre. Valurile potrivnice ale gândurilor celor rele le doboară și ridică-ne pe noi pe piatra pocăinței. Cu adevărat, suntem biruiți de mândria cea stricătoare de suflete și am uitat îndemnul Celui Ce a zis să ne învățăm de la El, căci este blând și smerit cu inima. A secat izvorul dragostei în inima noastră, pentru că ne-am cufundat noi în adâncul gândurilor de mândrie. A pierit Soarele dreptății de pe cerul minții noastre, pentru că s-au îngrămădit norii tuturor răutăților, ai slavei deșate, ai mâniei, ai lăcomiei, ai desfrânării și a toată răutatea. S-au ofilit din inima noastră gândurile înțelepciunii, pentru că ne-am îmbătat cu apa cea murdară a grijilor și poftelor lumești.
Cu ce doctorie oare vom putea afla vindecarea de multele patimi, care ca niște fiare sălbatice se întorc asupra noastră și vor să ne sfâșie și să ne ducă până la groapa morții ? Cu ce alifie vom mai putea mângâia sufletele noastre rănite de multe și vechi păcate ? Cu adevărat, numai doctoria smereniei mai poate ridica sufletul la strălucirea cea dintâi, pe care am pierdut-o prin nepurtarea noastră de grijă și prin ispita celui rău. Dăruiește Preacurată, ochilor mei lacrimi de pocăință, ca să plâng precum Adam pierderea podoabei sufletului prin rănirea cu spinii înșelăciunii. Dăruiește inimii mele mărgăritarele înțelepciunii, ca să nu mai pribegesc prin întunericul cel greu al necunoștinței de Dumnezeu. Stinge focul patimilor mele cu ploaia rugăciunii Tale și împietrirea inimii mele o prăbușește cu gândul cel tare al pocăinței, ca să aduc Ție cu credință și mulțumire laude ca acestea: Bucură-Te, Nădejdea păcătoșilor, Mângâierea drepților, Limanul celor cuprinși de viforul ispitelor, Palatul înțelepciunii tainice a Cuvântului, bucură-Te, a noastră bucurie și lumii neîncetată rugătoare !

Reclame
Acest articol a fost publicat în Rugaciuni catre Maica Domnului, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI PENTRU DOBÂNDIREA SMERENIEI

 1. Era zice:

  Maica iubita sfinta Fecioara din Juquila Fecioara a sperantei noastre, iarta ” mi pacatele pentru ca sunt multe viata noastra e a ta, fereste : ne de tot raul si daca in aceasta lume de nedreptate mizerie si pacat vezi ca viata noastra a luat -o razna nu ne abandona. Maica iubita protejeaza pelerinii fii alaturi de noi in toate drumurile noastre acopera : i. cu mantia ta pe sarmanii fara ajutor si piinea care le – a fost furata da ‘ le ‘ o inapoi fii linga noi toata viata noastra si elibereaza : ne de orice tip de pacat Amen. Iti multumesc Fecioara din Juquila pentru toate favorurile primite Amen.. Se spune de 9 ori bucura : te Marie. Bucura ” te Marie plina de har Domnul este cu tine binecuvintata esti tu intre femei si binecuvintat este rodul pintecelui tau Isus. Sfinta Marie maica lui Dumnezeu roaga * te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre Amen.
  Se face 9 zile la rind se aprinde o luminare alba se pune 3 dorinte una de bani si 2 imposibile ele se implinesc

  Apreciază

 2. Anonim zice:

  Sa mi fie cu iertare daca gresesc dar ritualul ce il reda Era in comentariu nu e ortodox,nu va lasati pacaliti de orice prin disperare

  Apreciază

 3. Anonim zice:

  Sa mi fie cu iertare daca gresesc dar ritualul ce il reda Era in comentariu nu e ortodox.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s