Minuni de Crăciun, în închisorile comuniste: Arătarea Maicii Domnului lui Valeriu Gafencu

cropped-hqdefault.jpg

Din când în când îmi mai aruncam privirea și spre Valeriu. Era vesel, fericit înlăuntrul său, cu pleoapele lăsate, cu capul plecat în piept. Nici el nu se putea odihni. După ce mi-am terminat treaba, am simțit că mă cheama din priviri, că mă roagă să mă duc la el. M-a privit cu o pătrundere cum încă nu simțisem până atunci. Și-a făcut semnul crucii, apoi mi-a luat mâna.

Un fior adânc m-a cuprins. Era foarte concentrat, lucru neobișnuit la el, căci în starea lui duhovnicească putea rămâne destins până și în cele mai cumplite tensiuni prin care ne era dat să trecem. Simteam că are ceva să-mi împărtășească.

– Ioane, tu îmi ești cel mai bun prieten, mi-a zis. Dar nu ca prieten vin la tine, ci ca să-ți cer sfat, să mă supun ție. Vrei să mă asculți?

– Te ascult, am raspuns eu, dar nu știu dacă voi fi vrednic de încrederea ce-mi arăți.

Valeriu a plecat ochii și mi-a spus linistit:

– În noaptea asta am privegheat. Așteptam sa vină cântecul colindei mele. Doream să fie foarte frumos. Îl cântam în mine. Îl deslușeam din cerurile înalte din care coboră. Cam greu pentru mine, căci nu cunosc notele muzicale și trebuie să o fac după ureche. Eram deci treaz, lucid și senin, când deodată am văzut că am în mână fotografia Setei (fata pe care o iubise). Uimit de întâmplare, am ridicat privirea și la capul patului meu am văzut-o pe Maica Domnului, îmbracată în alb, în picioare, vie, reală. Era fără Prunc. Prezența ei mi se părea materială. Maica Domnului era aievea lângă mine. Eram fericit. Uitasem totul. Timpul părea nesfârșit. Atunci Ea mi-a spus:

”Eu sunt dragostea ta. Să nu te temi. Să nu te îndoiești. Biruința va fi a Fiului meu. El a sfințit locul acesta acum pentru cele viitoare. Puterile întunericului cresc și încă vor mai înspăimanta lumea, dar vor fi spulberate. Fiul meu așteaptă pe oameni să se întoarcă la credință. Azi sunt mai cutezători fiii întunericului decât fiii luminii. Chiar de vi se va părea că nu mai e credință pe pământ, să știți că totuși izbăvirea va veni, dar ca prin foc și prin pârjol. Lumea mai are de suferit. Aici însă e multa credință și am venit să vă îmbărbătez. Îndrăzniți, lumea e a lui Hristos!”

Apoi Maica Domnului a dispărut și am rămas copleșit de fericire. M-am uitat în mână, dar nu mai aveam nici o fotografie.

Valeriu vorbea simplu, deschis, fără urmă de părere de sine. Sufletul lui părea un potir din cel mai pur cristal, care se învrednicise a-L primi pe Hristos. Cugetul lui smerit și pacea cu care mi-a vorbit mi-au dat certitudinea că nu fusese o înșelare. Mă simțeam cumva și eu sfințit, înnoit, participând la minune. Cu intensitatea cu care țâșnesc într-o astfel de împrejurare luminile lăuntrice, cu sfială dar și cu convingere i-am spus simplu:

– Dumnezeu ne cercetează. Dacă noi vom cădea, El va birui. Ne trebuie credință, și acum putem avea mai multă. Să ne rugăm!

Am făcut împreună o scurtă rugăciune. Și în tăcerea camerei 4 pentru muribunzi, sufletele noastre s-au făcut pentru o clipă scară către cer.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Minunile Maicii Domnului, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Minuni de Crăciun, în închisorile comuniste: Arătarea Maicii Domnului lui Valeriu Gafencu

 1. Viorela zice:

  MULTUMIM MULT si toata consideratie/aprecierea pentru Doamna Elena, moderatoarea site-ului pentru tot ce a fost MINUNAT si ne-am bucurat intreg anul 2015.
  Sanatate multa, pace sufleteasca si puterea de a ne bucura si incinta inima/sufletul ani multi in viitor.
  Craciun Fericit!
  La multi ani!

  Cititorii site-ului acesta minunat sa iubeasca si mai mult, cu si mai mare daruire si speranta pe Maica Noastra Sfinta, si pe Fiul Ei, Atotputernicul!
  Slavit sa fie Domnul in veci . Amin

  Prea Sfinta Maica si Fecioara multumesc pentru tot. Te voi adora/venera toata viata mea.

  Cu consideratie,
  Viorela

  Apreciază

  • Elena zice:

   Iti multumesc din suflet,Viorela.Te imbratisez cu mult drag si ma rog mereu ca Maicuta Domnului sa te ocroteasca.
   Iti multumesc din inima pentru ca imi esti o prietena draga si cuvintele tale frumoase mereu imi aduc bucurie in suflet.
   Te imbratisez mult!

   Apreciază

 2. Florea Nita zice:

  E doar un vis! Un vis frumos, e-adevărat!

  Apreciază

 3. Florea Nita zice:

  Astăzi se împlinesc 26 de ani de cînd m-am născut a doua oară! Sunt tînăr, la cei 64 de ani ai mei pe care-i voi împlini curînd fie în ceruri ori pe pămînt!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s